Anketa
pondělí 09. května 2022

Letcem sezony je Krajčík

Jeden brankář vládne všem! Prestižní anketu Letec sezony už podruhé v řadě ovládl gólman, tentokrát na pomyslný trůn usedl talent ze šesté třídy Michael Krajčík. Výsledky letošního ročníku mluvily poměrně jasně, vítěz získal sedm hlasů. Vyrovnal tak bilanci Letce sezony 2016 brankáře Lukáše Paříka, jenž byl o tři roky později draftován kalifornskými LA Kings. Je jasné, že v Letňanech se rodí další brankářská naděje...

Michael Krajčík ještě neoslavil ani dvanácté narozeniny, a už mu předpovídají slibnou budoucí hokejovou kariéru. V současnosti vyčnívá i v celorepublikovém kontextu a podle slov trenéra šestky Martina Hušpauera bude příští rok ještě lepší. Navíc v něm roste lídr a výrazná osobnost.

Mladý gólman se dočkal uznání z mnoha důvodů. Od stabilních a kvalitních výkonů, přes příkladnou tréninkovou i zápasovou morálku a pracovitost až po neustálou pozitivní energii. Michael Krajčík si svým celkovým přístupem jednoduše získal srdce jak koučů, tak spoluhráčů.

Odměnou se mu už v říjnu stala cena pro Letce měsíce. Tehdy si výhru ohromně užíval, v rozhovoru z něj sálalo nadšení. A to ještě nevěděl, že si v průběhu roku připíše na konto další výrazné úspěchy.

Jedenáctiletý šikula oslnil také na prosincových hokejových akcích. Na turnaji o pohár hejtmana kraje Vysočina v Jihlavě si vysloužil ocenění pro nejlepšího gólmana, stejný titul si potom odvezl i ze Smart Christmas Cupu, který se konal v Klášterci nad Ohří, a také z dalšího turnaje v Mladé Boleslavi.

Povedenou sezonu teď navíc Michael Krajčík završil kralováním v anketě o Letce sezony. Kromě křišťálové trofeje s vygravírovaným jménem na něj čeká také velkorysý poukaz na 20 tisíc korun do hokejového obchodu Bauer v pražských Holešovicích.

Teď zbývá jen dřít dál.

O vítězi rozhodovali trenéři, pro Krajčíka se jich vyslovilo hned sedm z celkových sedmnácti hlasujících. Druhý nejvyšší počet získal Viktor Boháček ze sedmé třídy, který obdržel čtyři hlasy. Dvakrát zaznělo jméno dorostence Vojtěcha Horáčka, po jednom pak dostali osmák Matěj Kučera, další dorostenec Jan Kriško, Jáchym Novák z devítky a šesťák Jonáš Kubeš.



Zde jsou podle abecedy hlasy jednotlivých trenérů včetně důvodů, proč volili právě svého favorita:

Jiří Černoch
MICHAEL KRAJČÍK – „Je to ve své kategorii nadstandardní gólman, celou sezonu podával vyrovnané a kvalitní výkony. Patří ke kvalitním brankářům i v celorepublikovém kontextu svého ročníku. Navíc celý rok ukazoval příkladnou tréninkovou morálku a docházku."

Martin Dufek
VIKTOR BOHÁČEK – „Celou sezonu se podílel na skóre zápasů a to tak, že v každém utkání dával branky. Je rozený střelec, umí skórovat skoro z každé gólové situace a velké šance. Cenu si zaslouží."

Martin Gebell
VIKTOR BOHÁČEK
– „Vybírám ho, protože i když se v jeho třídě herně moc nedařilo nebo to nebylo úplně optimální, stejně byl jedním z mála, který pořád makal na 100 % a chodil na tréninky. Zároveň je herně vyspělý, a ani když byl o Vánocích na turnaji s o rok staršími, herně se určitě neztratil."

Jan Hanuš
VIKTOR BOHÁČEK
– „Je to pracovitý hráč a jde do všeho naplno. Má dobrý tah na branku a umí dát gól. Líbí se mi jeho progres, jak se každou sezonou zlepšuje."

Jiří Horák
VIKTOR BOHÁČEK
– „Celou sezonu předváděl stabilní výkony a gólově se prosazoval jak proti slabým, tak proti silným soupeřům. Dokáže zachovat chladnou hlavu a rozhodovat zápasy."

Martin Hušpauer
MICHAEL KRAJČÍK
– „Vyjadřuje pro mě základní principy výsledků práce s hokejovou mládeží a obecně sportování v kolektivu. Je zapálený, je přátelský, maximálně koncentrovaný, soutěživý. Je to kluk, který je stále veselý, protože dělá to, co ho dělá šťastným. Výborný parťák do kolektivního sportu, jakým hokej nepochybně je."

Ladislav Kadaně
MICHAEL KRAJČÍK
– „Myslím, že má dost dobře našlápnuto. Poznal jsem ho, když jsem ho trénoval, a má dobrý přístup k tréninku. Na svou kategorii mi připadá i vyspělejší v hlavě. Celou sezonu tým držel a podával stabilní výkony."

Miroslav Kopřiva
MICHAEL KRAJČÍK
– „Líbí se mi u něj věčně dobrá nálada, má výbornou docházku. Navíc je to pracovitý kluk a maká na sobě. Ve svém věku už chytá lépe než jeho táta."

Jakub Kučera
JÁCHYM NOVÁK
– „Vždy patřil mezi lídry týmu jak na ledě, tak v kabině. Zároveň je dobře fyzicky i mentálně vybavený. Neskutečně pracovitý a cílevědomý kluk. Na ledě se nevyhne souboji, má výbornou střelu a umí dobře číst hru. Jediné, na čem potřebuje zapracovat, je práce s hokejkou."

Jakub Kvaček
MICHAEL KRAJČÍK
– „Suverénní brankář s konstantními výsledky. Za mě určitě největší brankářský talent v Letňanech. A podle mého názoru i ze všech hráčů nejperspektivnější v anketě, co se týče budoucí kariéry."

Jan Mišner
MICHAEL KRAJČÍK
– „Je mi nejbližší, nějakou dobu jsem s ním sám pracoval, chodil jsem s ním na led, a hlavně jsem ho viděl v utkáních. Vím i od jeho trenéra Martina Hušpauera, jak je pracovitý, pilný a jak se chová v týmu."

Jaroslav Nedvěd
VOJTĚCH HORÁČEK
– „Je dříč, bojovník. Cenu si zaslouží za svoji pracovitost, pokud bude mít každý hráč takový přístup a drajv, budou se všechny kategorie výkonnostně posouvat. Na letňanských klucích jako je on můžeme v budoucnu stavět."

David Pojkar
MATĚJ KUČERA
– „Především za to, že celou sezonu podává stabilní výkony, pracuje na sobě. Kdykoliv je volný led, trénink nebo zápas navíc, hned se hlásí a jde tam. Má obrovskou píli, která ho žene dopředu."

Ondřej Poul
JAN KRIŠKO – „Při zápasech byl vidět, byl to tahoun, šel příkladem. To samé platí o tréninku. Pokud zůstane v Letňanech, věřím že ho čekají dobré roky a velký posun vpřed. Slušný a pokorný kluk s chutí na sobě pracovat.."

Martin Rousek
MICHAEL KRAJČÍK
– „Myslím, že z těch kluků má za celou sezonu nejvyrovnanější výkony a tým několikrát v zápasech podržel. Podle toho, co jsem slyšel od trenéra, na sobě pracuje, chce se ještě zlepšovat."

Martin Uldrych
VOJTĚCH HORÁČEK
– „Je to náš odchovanec, v dorostu patřil mezi opory týmu. Je pracovitý a hokej miluje. Zasloužil by si posunovat a dostat šanci i v našem A-týmu. Poslední sezonu udělal obrovský kus práce komplexně. Já osobně jsem byl jako trenér dorostu šťastný, že tam byl takový borec, který šel příkladem jak docházkou, tak tréninkem a přístupem."

Lukáš Vykouk
JONÁŠ KUBEŠ
– „Nejen proto, že jsem ho trénoval několik let, ale hlavně proto, že je to poctivý hráč a Letec, který je ochotný na sobě pracovat. Neuhne z žádného souboje a neustále se zlepšuje. I přes menší parametry platí za řízného hráče, který se nebojí fyzické hry a za každého stavu pracuje pro tým. Je to pracovitý borec, který na ledě nechává vše."



Předchozí vítězové ankety

  • 2014: Václav Burda (útočník)
  • 2015: Matěj Chalupa (útočník)
  • 2016: Lukáš Pařík (brankář)
  • 2017: Lukáš Rousek (útočník)
  • 2018: Ivan Lytvynov (obránce)
  • 2019: Štěpán Kubeš (útočník)
  • 2020: Mikuláš Wajtr (brankář)
  • 2021: neuděleno (pandemie)
  • 2022: Michael Krajčík (brankář)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka