Hráč měsíce
úterý 02. listopadu 2021

Letcem října Krajčík

Nastal čas na Letce měsíce! Říjnové kolo přineslo opět řadu výrazných adeptů na klubovou trofej, nakonec anketu opanovali gólmani, kteří vyčnívali výkony na ledě i mimo něj. Hlavní cenu bere šesťák Michael Krajčík, jenž si ocenění zasloužil za koncentraci, ale také díky silné týmovosti a povzbuzování spoluhráčů. Druhou a třetí příčku pak obsadili jeho kolegové z jiných kategorií – Oliver Vítek ze sedmé třídy a dorostenec Mikuláš Wajtr.

Anketa Letec měsíce běží už druhým rokem, loni nahradila ocenění pro hráče týdne. Týká se Letců od čtvrté třídy do dorostu, kteří v uplynulém měsíci vyčnívali. A to nejen pečlivostí a pojetím hry, ale také týmovostí, charakterem nebo třeba poctivou docházkou.

Trenéři zmiňovaných kategorií vždy nominují jednoho hráče, ze sedmi jmen pak vzejde finálová trojice, na kterou čekají zajímavé ceny – thajská masáž v proseckém Thaipro, voucher na Mercuria Laser game a také klubový náramek. O menší odměnu nepřijde ani zbytek vybraných, všichni si odnesou dárkovou tašku s logem Letců.

Hlavní cena nakonec v nabité říjnové konkurenci letí za Michalem Krajčíkem. Gólman šesté třídy jde příkladem, má totiž stoprocentní docházku, dobře komunikuje s trenéry i se spoluhráči a srší z něj pozitivní energie. Své umění už navíc dostal šanci předvést také ve starších kategoriích, v případě potřeby zaskakoval za marody z vyšších ročníků.

Dařilo se i dalším gólmanům, vítěznou trojici doplnili další dva strážci brankoviště. Druhé místo získala opora sedmičky Oliver Vítek, třetí místo zase statečný dorostenec Mikuláš Wajtr. Ten se musel vypořádat se závažnou nemocí, ale bojoval a na led se vrátil ve velké formě.

FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE ŘÍJNA

1. místo: Michael Krajčík (6. třída)
Nominace trenéra Martina Hušpauera: „Tradičně patří mezi opory šestky. Svůj tým povzbuzuje a nabádá k lepším výkonům, i když se něco nepodaří. Dobře komunikuje nejen po verbální stránce, ale ovládá také řeč těla. Ideální příklad hráče do kabiny i do zápasu. Navíc je maximálně koncertovaný, chce chytit všechny střely. Zároveň se sám snaží z každé situace poučit. Roste v něm lídr a osobnost."

2. místo: Oliver Vítek (7. třída)
Nominace trenéra Martina Dufka: „Vše na něm stojí, je v týmu opravdu hráčem s číslem jedna. Když onemocněl druhý gólman sedmičky Kuba Sitarčík, musel Oliver většinou všechno vychytat sám. Podává stabilní výkony, drží mužstvo v krizových situacích, blokuje i vyložené šance. Jeho efektivita navíc roste.“

3. místo: Mikuláš Wajtr (Dorost)
Nominace trenéra Martina Uldricha: „Cenu si zaslouží za dlouhodobější práci. Přes léto prodělal závažnější nemoc, dokonce byl nějakou dobu hospitalizovaný. Přestože situace ovlivnila a pozdržela jeho přípravu, Mikuláš se s tím vyrovnal skvěle. Snaží se a předvádí dobré výkony."

SEZNAM NOMINACÍ ZA ŘÍJEN

4. třída: Adrian Krajíček
5. třída: Patrik Kafka
6. třída: Michael Krajčík
7. třída: Oliver Vítek
8. třída: David Pojkar
9. třída: Ladislav Fallada
Dorost: Mikuláš Wajtr

Čtěte také

Podcast hokej zblízka