Ocenění
pondělí 25. dubna 2022

Anketa Letec sezony je zpět

Jde se do finiše! Sezona pomalu dozněla u všech žákovských celků, a právě proto přichází nejlepší čas na vyvrcholení ročníku v podobě tradiční klubové ankety Letec sezony. Ta má oproti předchozím rokům lehce pozměněný formát, ceny ale zůstávají stejné. Vítěz si kromě blyštivé trofeje odnese i tučný voucher na nákup v Baueru. Komu dají letňanští trenéři nejvíc hlasů? Zatím si sami můžete prohlédnout jednotlivé nominace.

Zvyky pokračují, jen v novém. Letos rubrika Letec sezony mění oproti minulosti svá pravidla. Trenéři – každý má právo jednoho hlasu – budou vybírat celkového vítěze pouze z hráčů, kteří během uplynulé sezony získali v pravidelné měsíční rubrice ocenění Letec měsíce.

Do výběru o nejlepšího hráče se tak dostalo celkem sedm kandidátů – jeden za každý měsíc od září do března. Vítězem se může stát jediný z nich. Letec, který si nakonec titul odnese, se navíc může těšit na prestižní křišťálovou trofej a poukaz na 20 tisíc Kč do hokejového obchodu Bauer v pražských Holešovicích.

A jak probíhá samotné hlasování o Letci sezony? Vítěz vzejde po sečtení hlasů všech trenérů a členů managementu, kteří vyberou svého favorita ze sedmičlenné nominace. Každý má jedno hlasovací právo. Letec sezony bude následně oznámen 9. května.

Anketa se pravidelně vyhlašuje od roku 2014, vítěz nebyl vybrán pouze loni, kdy celý hokej pozastavila koronavirová krize. Kteří Letci si v historii vysloužili prestižní triumf? Ve výčtu nechybějí útočníci Václav Burda (2014) a Matěj Chalupa (2015), brankář Lukáš Pařík (2016), forvard Lukáš Rousek (2017), obránce Ivan Lytvynov (2018), útočník Štěpán Kubeš (2019) a brankář Mikuláš Wajtr (2020).

Kdo má k vítězství nakročeno tentokrát?



JAN KRIŠKO (dorost)
Letec měsíce ZÁŘÍ

Očima trenéra Martina Uldricha: Odehrál svou první celou sezonu v Letňanech. Kluk, který by mohl mít budoucnost. Pracovitý, výborný bruslař, trochu horší koncovka, ale na ní se dá pracovat. Jinak svým přístupem, projevem v tréninku, nasazením a chováním i mimo led předvádí, jak by měl hokejista vypadat. Za celou sezonu odvedl dobrou práci. Myslím, že jeho hra je víceméně stabilní, jednu dobu se mu začalo dařit trochu víc střelecky, což samozřejmě znamenalo velký přínos pro mančaft. Chtěl bych mu ale hlavně poděkovat za výkony, které předváděl, za celý jeho charakter a za to, co mančaftu dává. V dorostu odevzdal svoje maximum. Děkuju mu za spolupráci.



MICHAEL KRAJČÍK (6. třída)
– Letec měsíce ŘÍJEN

Očima trenéra Martina Hušpauera: Náš brankář, náš Lundqvist, Král Henrik. Nebudu jej vyzdvihovat jako hráče, pro mě je král tím, jak pracuje, směje se, jak spolupracuje s trenérem, jak se baví hokejem a jaký je v kabině. On dává kabinu dohromady. Na konci sezony sice zbytečně řešil některé góly, které dostal, a malinko se jimi nechával vyvést z koncentrace, stále však byl oporou týmu. Za mě je výborné, že se dostal do takového stavu, zase díky němu totiž postoupí ve svém vývoji, hlavně po mentální stránce. Vím, že příští rok bude ještě silnější. Nezažil jsem, že by měl špatnou náladu. V tréninku je maximálně koncentrovaný, každou střelu chce chytit, v každém cvičení se chce poučit ze všech situací. Soutěží s hráči, s trenéry zvlášť, burcuje, komunikuje verbálně i tzv. řečí těla. Pro mě jako trenéra je to velmi povzbuzující, vidím, že je zapojený, že jede, že je ve stavu „flow“.



MATĚJ KUČERA (8. třída)
– Letec měsíce LISTOPAD

Očima trenéra Davida Pojkara: U nás je jedním z našich dvou výborných gólmanů, navíc se během sezony výrazně zvednul, snaží se a chytá kvalitně. Taky má samozřejmě své dny, kdy se mu tolik nedaří, ale celý rok soustavně předváděl kvalitní zákroky, kterými nás držel ve vypjatých chvílích zápasů. Navíc na sobě tvrdě pracuje a ví, proč hokej dělá. Patří mu pochvala nejen za výkony, ale i za celkový přístup k hokeji. Jsme rádi, že ho v týmu máme.



VIKTOR BOHÁČEK (7. třída)
– Letec měsíce PROSINEC

Očima trenéra Martina Dufka: Typ hráče, který má skvělý tah do brány a neuvěřitelnou střeleckou potenci. Patří k nejlepším střelcům, umí dát branku skoro ze všech pozic, je dobrý v koncovce. Šel nahoru i herně, prosazuje se hlavně v soubojích jeden na jednoho. Má fyzický fond, narostl, na svůj věk je vyspělý. Přístup k tréninku skoro stoprocentní (až na zranění), ve spolupráci s trenérem působí dobře. Musí ale zapracovat na týmovosti. Co se týče hry samotné totiž nejde úplně do kombinace, že by třeba vybojoval puky, připravil je pro ostatní. To mu chybí, aby se mohl stát top hráčem. Doufám, že se to naučí, pak bude skvělý.



VOJTĚCH HORÁČEK (dorost)
Letec měsíce LEDEN

Očima trenéra Martina Uldricha: Je to pracovitý kluk. Řekl bych, že tuhle sezonu dosáhl velkého zlepšení, až takového, jaké jsem od něj snad ani nečekal, ale opravdu mě mile překvapil. Ukazuje velké nasazení, je dříčem na ledě, umí dát gól. Za mě naprostá spokojenost s výkony, které celou sezonu předváděl. Myslím si, že by měl Letce sezony vyhrát i proto, že je v Letňanech už odmala. Navíc příkladně pracuje, obzvlášť letos, kdy hrál svůj poslední rok v dorostu, se maximálně snažil. Podle mě adept číslo jedna.



JÁCHYM NOVÁK (9. třída)
Letec měsíce ÚNOR

Očima trenéra Martina Dufka: Od začátku sezony ho limitovalo zranění, ale jde o kluka, který je mentálně vyspělý, v kolektivu oblíbený, s trenérem spolupracuje bez problémů. Je týmovým hráčem a zdobí ho i vůdcovské schopnosti, v kolektivu působí pozitivně. Má výbornou střelu, v herních soubojích je nekompromisní, tvrdý. Mohl by zapracovat na technice hole, ale to svou pílí a poctivostí určitě brzy vylepší. Celou sezonu šel ostatním klukům v kabině příkladem i svým chováním, své spoluhráče dokonce kolikrát sám dokázal umravnit.



JONÁŠ KUBEŠ (6. třída)
– Letec měsíce BŘEZEN

Očima trenéra Martina Hušpauera: Je to tichý, menší a lehčí borec, ale zabiják. Chytrý a samostatný kluk se stoprocentní docházkou. Občas potřebuje popohnat vlídným slovem, ale i přes své menší parametry patří k velmi dobrým hráčům. Takového chce každý trenér do týmu. Jde o univerzála s velkým U, umí hrát útočníka kdekoliv, dobře čte hru. Hraje obránce stylem, že je na puku víc jak v útoku, pozičně hraje perfektně. Zavírá hráče, drží modrou, podporuje útok, odebírá puky, hituje v souběžné jízdě. Je vidět, že hokej sleduje. Takhle vnímám Letce, takhle vnímám hokej, takhle vnímám partu a osobnost v ní.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka