Žáci
úterý 30. listopadu 2021

Žáci vládli Praze

O víkendu padalo enormní množství gólů. Čtvrtá třída rozdrtila Slavii 19:3, pětka navázala na předchozí úspěchy a ovládla přátelák s rivalem ze Sparty po divoké přestřelce 11:7, v lize zase remizovala s Mladou Boleslaví. Dvě cenné výhry slavili také šesťáci, ani bod ale nepřidaly nejstarší mládežnické kategorie. „Benátkám náležitě patří výhra. Zasloužily si ji, i když náš brankář předváděl neskutečné zákroky," shrnul trenér juniorky Martin Rousek.

Vítězný víkend za sebou mají svěřenci Martina Hušpauera, nejprve šestá třída přejela soupeře z Kladna jasně 20:2. Nejvíce kanadských bodů zaznamenal Tomáš Wieden (4+1), neotáleli ani spoluhráči Tadeáš Červený (3+1), Samuel Bosák (2+2) a Patrik Martínek (3+0). V neděli šestku čekalo mistrovské utkání se silným protivníkem z Mladé Boleslavi. I s ním si ale Letci poradili, na ledě Bruslařů v atraktivním zápase zvítězili 6:2. Dvěma góly k výhře přispěl Konstantyn Deyak.

Čtvrtá třída se utkala se Slavií. Ani dalšího zvučného jména se letňanští žáci nezalekli a soupeři nasázeli hned devatenáct gólů. Čtyři branky si připsali Tobiáš Blinka i Jakub Kučera. O rok starší kolegové na souboj vyzvali druhý tým z pražských ‘‘S‘‘ – Spartu. I pětka do utkání vlétla nebojácně a přátelské utkání opanovala 11:7.

Juniorka naopak na svého protivníka z Benátek nad Jizerou nedosáhla. Největším problémem bylo málo času na puku: ‚‚S družstvy, co jsou v tabulce před námi a hrají tvrdší hokej, máme problém udržet kotouč v útočném pásmu,‘‘ vysvětloval trenér Martin Rousek. Defenzivní úlohu zvládli Letci dobře. ‚‚Řekl bych, že v obraně jsme nezaostávali a kluci to vždycky ubojovali.‘‘

Zápas se vyvíjel – alespoň výsledkově – pro Letňany dobře. Juniorka sahala po bodech, když jako první skórovala a náskok držela až do druhé přestávky. ‚‚Byl zázrak, že jsme po 40 minutách drželi vedení,‘‘ ohlížel se za utkáním kouč. Soupeř měl řadu tutových šancí, které ztroskotali na jediném muži.


Yury Baranov mezi tyčemi čaroval, porážku však nakonec ani on nezvrátil. ‚‚Za první dvě třetiny jsme mohli prohrávat klidně o pět gólů, předvedl neskutečné zákroky,‘‘ chválil Rousek.

Rozhodlo závěrečné dějství. ‚‚Hned v úvodu třetí třetiny soupeř vyrovnal, poté ještě dvakrát skóroval v koncovce duelu.‘‘ Poslední branka padla v početní výhodě Benátek, Středočeši brali výhru 3:1. ‚‚Bylo to zasloužené, Benátky po většinu zápasu dominovaly a náležitě jim patří tři body,‘‘ uzavřel trenér.

Nedařilo se i devítce, která doma podlehla Mladé Boleslavi 1:9, osmička padla se stejným soupeřem 1:8. Dorost nestačil na hokejisty z Písku a prohrál těsně 2:3, oba góly zařídil Michael Šimák.


Výsledky všech zápasů

  • Juniorka: HC Letci Letňany – HC Benátky nad Jizerou 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
  • Dorost: HC Letci Letňany – Písek 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
  • 9. třída: sobota HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 1:9 (0:2, 0:5, 1:2)
  • 8. třída: HC Letci Letňany – HC PZ Kladno 5:0 (1:0, 3:0, 2:1)
    • BK Mladá Boleslav – HC Letci Letňany 8:1
  • 7. třída: HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 2:10 (1:1, 0:3, 1:6)
  • 6. třída HC Letci Letňany – HC PZ Kladno 20:2 (5:0, 9:2, 6:0)
    • BK Mladá Boleslav – HC Letci Letňany 2:6 (1:3, 1:3, 0:0)
  • 5. třída: sobota přátelské utkání HC Letci Letňany – HC Sparta Praha 11:7 (3:4, 4:2, 4:1)
    • neděle přátelské utkání HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 6:6 (0:4, 3:0, 3:2)
  • 4. třída: HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 19:3

Foto: Ronald Hansel (Juniorský hokej)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka