Rozhovor
neděle 13. června 2021

Poul: Jsem teď hrdý Letec

Letňany nezůstávají pouze u vnějších viditelných změn. Klub usilovně pokračuje v budování řídícího jádra a realizační týmy posílil hned o několik jmen. Jedním z nich je čerstvě 30letý Ondřej Poul, jenž nově v A-týmu nastoupil do role asistenta trenéra. To však není zdaleka všechno, bývalý hokejista zároveň působí u Letců jako marketingový manažer. A jeho pocity? „Taková šance přijde jednou v životě," říká upřímně.

Do Letňan přicházíte z Trutnova, jak se váš přestup zrodil?
V Trutnově jsem působil celkem dvanáct let, z toho jsem devět sezon aktivně hrál. Brzy jsem ale skončil kvůli vleklým zraněním, taky už jsem zkrátka ztratil do hokeje chuť. Poslední tři roky jsem pak v klubu působil v pozici generálního manažera a asistenta trenéra.

Jak dlouho jste se o přesunu rozhodoval a co hrálo roli?
Nebylo to jednoduché, protože Trutnov je mým mateřským klubem a společně s otcem jsme dlouho vedli mužskou kategorii. Nejen provozně, ale i finančně. Zásluhu má na celém sledu událostí Tomáš Divíšek, který mi předložil konkrétní nabídku. Jsem přesvědčen, že taková přijde maximálně jednou v životě. I proto jsem tu šanci vzal, změna mě lákala a chtěl jsem se posunout dopředu.

U Letců ale nezastáváte pouze roli kouče, obsadil jste i důležité místo v kanceláři. Co přesně je vaší náplní práce?
Působím i na pozici marketingového manažera, což znamená, že mám na starosti veškerou klubovou reklamu. Když to zjednoduším, mám za úkol starat se o to, jak se prezentujeme navenek. Největším cílem stále zůstává, aby se Letňany staly kvalitní značkou na profesionální úrovni. Teď se zatím pohybujeme na začátku, ale dovolím si tvrdit, že jdeme správným směrem.

Uplatňujete se i v grafickém oboru. Jak jste se k němu vůbec dostal?
Studoval jsem grafiku tři roky na střední škole, než jsem přesedlal na marketing a management, ze kterého jsem pak maturoval. Před šesti lety jsem vstoupil do reklamní společnosti jako spoluvlastník, grafika, reklama a prezentace byly na denním pořádku. Jedná se o kreativní práci, což mě baví. Jsem opravdu rád, když můžu ostatním klukům v kanceláři předkládat vlastní návrhy a vymýšlet, jak budeme vypadat.

A k tomu všemu plánujete v Praze i studovat...
To je taková ošemetná otázka, ale ano, snažím se. (směje se) V druhé polovině května jsem se zúčastnil přijímacího řízení na trenérskou licenci A. Jedná se o dvouleté studium, které zaštiťuje Karlova univerzita a Český hokej. Na přijímačkách jsem byl i s trenérem Láďou Kadaně, takže si teď držíme navzájem pěsti. Přejeme si, aby nám to dopadlo a mohli jsme se vrhnout na studium profesionální licence.

Jak se tohle všechno dá vůbec skloubit časově?
Zatím dojíždím z Trutnova a ještě nebydlím v Praze, takže je to pro mě opravdu náročné. Ale můžu s naprostým klidem říct, že každé ráno, co vstávám, se do práce hrozně těším.

Na co konkrétně?
Lákají mě každodenní výzvy, v kanceláři máme navíc fantastickou partu. Pomáháme si, táhneme za jeden provaz, což vnímám jako velmi pozitivní aspekt. Jsem zvyklý, že musím skloubit více věcí najednou, a s výbornými kolegy jde všechno lépe. Vzájemná spolupráce je pro mě určitě největší hnací motor.

Nelze pochybovat, že se na nadcházející sezonu ve druhé lize těšíte...
Nemůžu se dočkat. Loňskou sezonu nám vzala pandemie, ta další bude hodně specifická. Hlavně vím, že je druhá liga kvalitní soutěž. Od doby, co ji Letňany nehrály, šla hodně nahoru. Děláme všechno pro to, abychom měli kvalitní mužstvo a kvalitní zázemí. Taky je pro nás klíčové, aby s námi byli propojení i fanoušci a chodili za námi do haly. V rámci Prahy ale víme, že tento cíl nebude jednoduchý.

Jaké máte první dojmy z nově skládaného A-týmu?
Parta je výborná. Mezi kluky panuje zdravá konkurence, navzájem se snaží si pomáhat a komunikovat, což je při tvorbě nového týmu důležité. Někteří se znají z mládeže, kdy buď hráli ve stejném týmu, nebo naopak proti sobě. Zatím mám z celého mužstva dobrý pocit, ale čeká nás ještě spousta tvrdé práce a dřiny.

Od začátku jste součástí klubového restartu. Jaké z něho máte pocity a co si od zásadních změn slibujete?
Na rovinu podotýkám, že jsem pyšný na to, kde právě teď stojím. Všichni makáme na sto procent, snažíme se, aby bylo vše do úvodu sezony připravené. Chtěl bych zároveň poděkovat všem, kteří mi tuto šanci umožnili, nesmírně si toho vážím. Přál bych si, abychom do haly nalákali ještě více dětí, což je v rámci naší práce nesmírně důležité. Věřím, že se budeme radovat nejen ze spolupráce, ale také z každé výhry na ledě i mimo něj.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka