Letňany nevzdávají boj o postup do play off
neděle 07. prosince 2014

Třikrát a dost. Mladší dorost zabral a utnul sérii porážek

Od začátku listopadu vyhráli jen dvakrát ze sedmi utkání. To osmé jim bilanci posledních týdnů o něco vylepšilo. Mladší dorostenci Letňan si v nadstavbě o udržení poradili s Kolínem a skončili tak třízápasovou sérii porážek. "Hlavně výkon ve druhé a třetí třetině snese ta nejpřísnější měřítka," pochvaluje si trenér Tomáš Blažek. Dvěma góly a jednou asistencí se v nedělním zápase blýskl Dominik Danov.

Motivace? Možná to byla jedna z příčin, proč Letci do nadstavby o udržení vstoupili dvěma prohrami. "Motivace? Doufám, že o tom se s hráči vůbec nemusíme bavit, protože jestli si někdo myslí, že teď půlku sezony jen tak odehraje, tak na to ať zapomene," varuje kouč Blažek.

"Mělo by být samozřejmostí, že chcete vyhrát každé utkání, které je před vámi - ať už se jedná o boje o play off, nebo o udržení,"
pokračuje. "Možná jsem u některých hráčů měl předchozí dva zápasy pocit, že jsou odevzdaní. Ale my pořád do play off můžeme a navíc hrajeme o jméno svého klubu."

Pokud se mladší dorost bude řídit Blažkovými slovy, historicky první účast v extraligovém play off není vůbec nereálná. Vždyť v nadstavbě, kam Letci spadli, je stále ve hře jedno místo a tenhle tým se drží špice vyrovnané tabulky.

Těsný kontakt s ostatními soupeři si drží i po utkání s Kolínem, který Letňanští přesvědčivě porazili 5:0. Do utkání sice nevstoupili aktivně, ale góly v přesilovce i v oslabení hosty nahlodali. A pak už šlo všechno podle plánu.

"Obzvlášť výkon po první přestávce mě hodně potěšil," přiznal Blažek. "Ve druhé a třetí části jsme viděli nasazení, jaké si představujeme po celou sezonu."

Přesně tím by měli Letci navázat na utkání ve čtvrtek, v němž přivítají rozjetou Jihlavu. Právě tým z Vysočiny je jeden z hlavních letňanských soupeřů v náročném boji o naději. "Mají silové hráče a výborného gólmana, takže musíme odevzdat maximum," ví letňanský trenér.

"Když se budeme soustředit na jednotlivá utkání a půjdeme zápas od zápasu, stále máme šanci," nevzdává se Blažek reálné naděje na play off. "Je to reálné. Až se na konci sečtou body, uvidíme, na co to bude stačit."

HC Letci - Kolín 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Burda (Danov), 12. Danov, 38. Kučera (Rousek, Gebell), 41. Danov (Fabiánek, Burda), 54. Rousek. Rozhodčí: Šťovíček - Kedra, Vízner. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. Diváci: 85.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka