Antoš vidí zlepšený výkon, na body to nestačí
neděle 14. září 2014

Další dvě prohry. Starší dorost zatím pokračuje v hledání

Starší dorost Letců má po čtyřech kolech jeden bod. Tým trenéra Milana Antoše po prohrách z minulého týdne v Kladně a doma s Karlovými Vary tentokrát nestačil na Litvínov, jemuž podlehl 3:4 po samostatných nájezdech, a v sobotu selhal v domácím prostředí s Plzní 2:4. "Zlepšujeme se, ale zatím jsou ty posuny malinké," říká k tomu bývalý útočník Slavie a známý televizní spolukomentátor.

Už minulý víkend bylo jasné, že letňanský starší dorost nečeká jednoduchá sezona. To se po dvou týdnech potvrzuje, ačkoli se nesmí koukat čistě jenom výsledky. Antoš totiž vidí určité posuny.

"Soupeři jsou fakt kvalitní a je vidět, že mají široké kádry a jsou trpěliví. To je oproti nám asi největší rozdíl: umí hrát víc týmově, kolektivně."

Letci sehráli v Litvínově poměrně vyrovnaný zápas, ve kterém se nejprve dostali do vedení, o nějž sice záhy přišli, ale pak dvakrát dokázali vyrovnat a dovést duel až k penaltám. "Vyrovnaný zápas, celou dobu to bylo na vážkách. Mohli jsme vyhrát i prohrát," přibližuje Antoš.

"Litvínov má ale hráče, kteří umí utkání rozhodnout v penaltách - takové bychom my hledali těžko. Musím kluky pochválit za bojovnost, protože opravdu pracovali. S výkonem v tomto utkání jsme docela spokojený."

I duel s Plzní Letci dobře rozjeli, první třetinu vyhráli 1:0 a byli v psychické pohodě. Jenže vstup do druhé části jim vůbec nevyšel. "Laxně jsme přistupovali k protihráčům a obránci dělali spoustu chyb. Nedokážeme hrát celých 60 minut konzistentně," mrzí kouče.

Dál trvají potíže z minulého týdne: hráči málo střílí a těžko se prosazují v útoku. Nedokázali to ani v závěrečné power-play, kdy se pokoušeli alespoň o vyrovnání. "Naopak jsme při něm obligátně inkasovali."

Litvínov - Letci 4:3sn (1:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky:
13. Drašar (Brzek, Reichel), 24. Drašar (Brzek, Brejžek), 47. Reichel (Šíp), 0. Reichel - 9. Kolenatý (Chalupa), 40. Horák (Chalupa), 47. Chalupa (Pařík). Rozhodčí: Krob - Hynčica, Coubal. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 124. Střely na branku: 50:25.

Letci - Plzeň 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky:
13. Kučera, 35. Řepík (Burda) - 27. Kodýtek (Krystl), 29. Kodýtek (Hajšman, Kaňák), 38. Kodýtek (Hanzlík, Pokorný), 60. Pokorný. Rozhodčí: Jílek - Zavřel, Beránek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 66. Střely na branku: 19:36.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka