20 let klubu
pondělí 22. srpna 2022

Pasta: Letci? Jen tak dál

Hvězdný David Pastrňák v Letňanech? Žádná náhoda, na oslavách dvacetiletého výročí Letců se elitní útočník neobjevil jen tak. V hangáru totiž tráví každé léto, pravidelně zde ladí formu na sezonu. Místní ledové plochy však nejsou to jediné, co oceňuje. „Odchovanci při zápase lítali. Je obdivuhodné, že tak mladý klub dokázal vychovat tolik talentů. Doufejme, že to stejně půjde i nadále,“ věří forvard Bostonu Bruins.

Jak jste si užil exhibici k výročí 20 let klubu?
Byl to můj druhý zápas ve dvou dnech, takže jsem byl trochu unavenější, ale to k tomu patří. Trochu jako v sezoně. Samozřejmě to byla zábava, hlavně se super partou. Bylo to skvělý, jsem rád, že tahle akce vznikla a že přišlo spoustu lidí. Obdiv všem, co se na tom podíleli.

Co říkáte na spolupráci na ledě s Davidem Výborným?
Jsem rád, že jsme spolu sdíleli kabinu. Je to pan hokejista. Pamatuji si ho z dob, kdy hrál v extralize, a stále je radost na něj koukat. Pořád vypadá tak, že by mohl hrát klidně z místa. Jeho přihrávky a přehled na ledě jsou neskutečné. Tvrdí, že chodí hrát jen jednou týdně...to je divný, že tady byl skoro nejlepší (směje se).

Letňanští odchovanci se ale také předvedli, porazili vás 11:8.
Ano, mladí lítali, byli rychlí. Ve druhé třetině se střelecky prosadili a my jsme nevěděli, jestli nám ještě zbydou síly s tím něco udělat. Měli jsme to náročnější, bylo nás totiž jen dvanáct. Nakonec už jsme skóre neotočili.

Udělali na vás Letci dojem?
Je obdivuhodné, že tak mladý klub vychoval tolik talentů. Samozřejmě Jakuba Vránu, který v NHL získal Stanley Cup, ale i další hráče působící v Evropě. Takže určitě klobouk dolů a doufejme, že to tak půjde i nadále.

Vy jste sice v hangáru nevyrostl, ale trávíte zde v létě hodně času...
Ano, v Letňanech trávím každé léto, bývám na ledě vždy dvakrát až třikrát týdně. Je skvělé, že tady jsou dvě ledové plochy. My hráči, kteří během sezony působíme v zámoří, máme díky místní hale kde trénovat. Jinak v České republice moc prostoru není. I proto jsem se rozhodl oslav výročí zúčastnit, abych to klubu vrátil.

Čekají vás přes léto ještě nějaké plány?
Mám před sebou další exhibici, tak doufejme, že bude stejně fajn jako ta v Letňanech. Jinak už nic moc. Spíš jen příprava na sezonu. Léto bylo dlouhé, plné spousty akcí. Jsem rád, že jsme jich letos stihli dost. Teď už by se to ale mělo trochu uklidnit a začít přemýšlet hlavně o příští sezoně.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka