20 let klubu
sobota 20. srpna 2022

Akce roku bavila hangár

Rozhodně to nebyla exhibice bez emocí. Motivace party okolo Jakuba Vrány byla jasná, přehrát All-Star výběr a završit oslavy výhrou. To se povedlo (11:8), právě expres v dresu 33 zazářil pěti trefami. Naplněnou Ice Arenu ale rozbouřil i doprovodný program, autogramiáda přitáhla stovky fanoušků a frontu až mimo vestibul, ceny z tomboly zase splnily nejedno dětské přání. Událost roku v Letňanech prostě bavila.

Malí Letci po zápase pobíhali v koridorech a snažili se zachytit svoje idoly. David Pastrňák a Jakub Vrána se podepisovali na kšiltovky, dresy, kartičky i hokejky, kdekoliv mohli. Oslavy ale proudily také na ledě. V obrovské formě během zápasu válel třeba šéftrenér Letců a kouč A-týmu Jaroslav Nedvěd, Pasta zase ohromil šikovností i přihrávkami naslepo.

Na druhé straně ovšem stál silný soupeř.

Fantom Jakub Vrána společně se svou odhodlanou partou kráčeli za vítězstvím už od prvního buly. Detroitská raketa byla všude, nasázela pět gólů a ukázala mimořádný přehled i vášeň.

„Zábava se super partou," shrnul nadšený David Pastrňák. „Bylo nás dvanáct, takže jsme hráli trochu náročnější zápas, ale bylo to skvělý," usmíval se. Na ledě v Letňanech tráví každé léto. „I proto jsem se rozhodl akce zúčastnit, přišlo spoustu lidí. Jsem rád, že tahle událost vznikla,“ dodal.

Jeden z nejdůležitějších momentů dne však přišel ještě před exhibicí. Dvanáctka největších letňanských legend byla oceněna za svou oddanost a práci v klubu, navíc bratři Kučerovi ani trenér Zbyněk Zavadil netušili, jaké překvapení si pro ně současné vedení připravilo. Jejich dresy nastálo vystoupaly ke stropu haly.

Obrovská nostalgie a dojetí. Tak by se daly popsat pocity mužů, kteří stáli u vzniku Letců. „Doufám, že ty dresy tady vydrží, říkal jsem si, že aspoň takhle někde visím pod střechou," komentoval s humorem František Kučera.

Sobotní atmosféra zapůsobila také na borce na ledě. „Všichni jsme si to moc užili, je zážitek si zahrát proti takovým jménům. Pan Zavadil tomu dal pevnou ruku, celý zápas řval ‚dozadu a bruslete," smál se Dominik Sklenář, který mohl společně s dalšími odchovanci slavit. Nezapomenutelný den to byl hlavně pro mladé hráče, některým z nich dokonce zbyla nádherná památka. „Tati, já vyhrál," křičel euforicky jeden z Letců poté, co v tombole vyhrál dres Jiřího Tlustého.

A čím se oslavy 20 let klubu vryly do paměti vám?

Letňanští odchovanci - Výběr hvězd 11:8

Výběr hvězd: Vaněček – Novák, Majeský, Nedvěd, Čáslava, Rutta, Zadina, Blümel, Hlaváč, Výborný, Tlustý, Voráček, Pastrňák.

Letňanští odchovanci: Pařík – Zedek, Antoš, Klikorka, Lytvynov,Haš, Hrdinka, Mišner, Kadaně, Řepík, Kellerstein, Pejchal, Kropáček, Adamec, Sklenář, Průžek, Rousek, Vrána.

Branky a nahrávky: 5. Řepík, 16. Vrána, 24. Rousek, 29. Rousek, 30. Lytvynov, 31. Vrána, 36. Vrána, 39. Sklenář, 41. Vrána, 52. Antoš, 55. Vrána - 8. Nedvěd, 9. Tlustý, 19. Tlustý, 34. Nedvěd, 35. Tlustý, 42. Voráček, 47. Zadina, 58. Nedvěd



Čtěte také

Podcast hokej zblízka