Šoubyznys
neděle 13. února 2022

Hlaváč v TV slavil Jágrovu 50

Hostem speciálního dílu zábavné show Máme rádi Česko byl i hokejista Letňan. V pátek večer televize Prima odvysílala narozeninový díl s upraveným názvem Máme rádi Jardu, epizoda totiž vznikla na počest legendy Jaromíra Jágra, který 15. února oslaví své padesátiny. Mezi soutěžícími se objevily známé tváře z Jágrova okolí a na natáčení nechyběl ani Jan Hlaváč. Nejzkušenější hráč letňanského A-týmu, který společně s hvězdnou osmašedesátkou vybojoval zlato na MS ve Vídni, si novou zkušenost užil.

Páteční televizní program (a sobotní repríza) nabídl zajímavou podívanou v podobě zábavného pořadu Máme rádi Česko. Nejednalo se však o klasický díl, tentokrát se slavily jubilejní narozeniny hokejové legendy Jaromíra Jágra. ‚‚Jágrovská‘‘ varianta pořadu dala dohromady unikátní sestavy týmů.

Spolu s Janem Hlaváčem se na televizních obrazovkách objevili také tenista Radek Štěpánek a slavná běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Právě v tomto týmu kapitána Vojtěcha Kotka nechyběl ani letňanský ‚‚Bubák". Proti nim se v týmu kapitána Jakuba Prachaře postavil oslavenec Jágr se svými expřítelkyněmi Innou Puhajkovou a Ivou Kubelkovou. ‚‚Obsazení bylo nakonec jiné, původně jsem si myslel, že tam budou jen samí hokejisti,‘‘ přiznal Jan Hlaváč. ‚‚Ale i s těmito účastníky to bylo moc fajn a atmosféra byla uvolněná.‘‘

Útočník A-týmu si natáčení užil na jedničku. ‚‚Zažili jsme spoustu legrace a byly to velmi příjemně strávené tři hodiny.‘‘ S nabídkou Hlaváč moc neváhal, kvůli časovému vytížení se s kamarádem Jágrem, po jehož boku hrál i NHL za New York Rangers, příliš často nevídají. ‚‚S Jardou jsme se viděli po delší době, takže jsem byl fakt rád, že jsme si před natáčením stihli v klidu popovídat,‘‘ pochvaloval si.

Nálada byla parádní, společná setkání jsou totiž vždy veselá a plná smíchu. ‚‚Pokaždé, když se vidíme, tak je sranda, jsou to samé vtípky a narážky.‘‘ Oblíbených společných zážitků má Hlaváč s Jágrem mnoho, ale jeden z nich mu přece jenom utkvěl v paměti nejvíc. ‚‚Myslím si, že oba velmi rádi vzpomínáme na MS 2005 ve Vídni, kde jsme vybojovali zlatou medaili,‘‘ vzpomínal a pokračoval: ‚‚Každý večer jsme tam hráli karty, a celkově šampionát byl super. Moc jsme si to s partou užili.‘‘ Česká reprezentace ve finále porazila Kanadu 3:0.

Dres s písmenem ‘‘C‘‘ tehdy oblékal David Výborný, nicméně v televizi jsou kapitáni dva – Jakub Prachař a Vojtěch Kotek. Jan Hlaváč se připojil k druhému zmiňovanému. ‚‚Oba to jsou fajn kluci, nicméně jsem si vybral Vojtu, protože Kuba pořád vyhrává a taky je to slávista,‘‘ vtipkoval.

Pro forvarda to byla první zkušenost s účinkováním v zábavném pořadu. ‚‚Pravděpodobně i poslední,‘‘ smál se. ‚‚Nabídku jsem přijal kvůli Jardovi, je to můj kamarád a šlo hlavně o legraci. Teď mě dlouho nikdo v žádné soutěži nejspíš neuvidí,‘‘ uzavřel.

Divákům zhlédnutí epizody doporučuje: ‚‚Je to oddychové a věřím, že v současné době se na něco podobného lidi rádi podívají. Jedná se o druh pořadu, u kterého člověk může vypnout." Pokud jste pořad ještě neviděli, neváhejte si jej zpětně pustit, dozvíte se například, v jaké disciplíně Jan Hlaváč přímo vynikal. Napínavé drama až do samotného závěru nicméně nakonec vyhrálo kvarteto s Jágrem.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka