Aktuality
pátek 17. prosince 2021

Bitvu o hangár ovládly zkušenosti

Že si jen tak vyjedou na led, obkrouží párkrát bránu a vymění brusle za pantofle? Tahle představa vzala hodně rychlé za své. Čtvrteční trenérská bitva se hrála v tempu, kapičky potu létaly na všechny strany. Mladá parta vedená Ladislavem Kadaněm bušila do zkušenějších soků většinu zápasu, vítěznou tečku ale namalovaly zkušenosti. Dravost si bude muset na svoji chvíli na výsluní ještě počkat.

Diváci, kterých nedorazilo do hangáru vůbec málo, rozhodně neviděli ve čtvrtek žádný pouťák. Zkušenější parta v čele s generálním manžerem Tomášem Divíškem a šéftrenérem Jaroslavem Nedvědem vyjela v trenérském souboji generací obhajovat mazáckou roli. Už v týdnu se během pauzy na chodbách hlavní aktéři štengrovali a podle toho to také na ledě vypadalo. Nechybělo nasazení, tempo i ostré souboje. „Mělo to velkou úroveň, nečekali jsme, že to bude tak vyhecované. Kluci do toho šli hodně dobře," smekl GM Letců před soupeřem.

Mladý realizační štáb dával přihlížejícím žákům parádní ukázku nasazení, tenhle zápas měl být prostě jeho. Cítil šanci převzít od generace lídrů pomyslené hokejové žežlo v Ice Areně. „Motali nás, byli brusliví. Po pěti minutách jsem si myslel, že nás přehrají," pokračoval Divíšek s jasným dovětkem. „Dohnali nás k maximálnímu výkonu."

A tak to přišlo. Zkušenosti, hokejovost, parádní přihrávky. Starší garda takticky pobývala většinu času v obranném pásmu, aby pak uštkla v rozhodující moment. „Šetření sil“ zabralo. „Musím říct, že jsme měli co dělat," smál se útočník se sedmi stovkami extraligových startů za opaskem. „Bylo to celou dobu o gól, ale vyhrálo se. Měli jsme samozřejmě radost, kluci to kousali těžce. Bylo potřeba je trochu usadit."

Vzadu držel vítězný výběr skvělý Miroslav Kopřiva, to právě on byl jedním z klíču k cennému trumfu. „Každý hrál proto, aby vyhrál. Kvůli tomu sport děláme, bavili jsme se. Mělo to všechno: i legrácky a hecování během zápasu," popisoval Divíšek. Konečné skóre? 4:2 pro zkušenosti.

Věčnou hokejovou otázku tak Letci zodpověděli. Léta praxe prostě vymazat nejdou nejdou. „Ale vypadá to, že teď všichni musíme na týden do lázní," směje se Divíšek. Prý si příští rok rada starších promyslí, jestli utkání radši neskrečuje. „Když to tak vidím, mám trochu obavy. Někteří z nás byli ve stádiu smrti, síly každopádně určitě najdeme," uzavírá.

Tradice napíše další kapitolu vzájemných bitev zase za rok. A mladí budou chtít zazářit...

Starší:
Kopřiva - Divíšek, Nedvěd, Rousek, Dufek, Mišner, Pojkar, Uldrich, Hušpauer, Poul, Blažek

Mladši:
Zeithaml - Kadaně, Kučera, Vykouk, Kvaček, Hanuš, Gebell, Horák, Zedek, Nedvěd ml.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka