Aktuality
úterý 14. prosince 2021

Trenérská bitva o hangár

Že trenéři jen rozdávají pokyny a sami se nezapojí? To u Letců neplatí. Kouči svůj hokejový um rozbalí už tento čtvrtek na předvánočním utkání v hangáru, nastoupí proti sobě ostřílená a perspektivní parta. Duel slibuje zajímavou podívanou, hlavní aktéři se pošťuchují ještě před prvním buly. „Je to vyhecované. Uvidíme, jaká atmosféra bude na ledě," směje se Ladislav Kadaně, pravděpodobný (ale dosud nezvolený) kapitán „mladých“ .

Blíží se svátky a spolu s nimi také čas odpočinku a pohody. Hangár ale zrovna v klidovém módu nejede, ve čtvrtek totiž dojde na netradiční souboj. Trenéři si střihnou vzájemné předvánoční utkání a jak to tak bývá, na chodbách se už kuje taktika.

Rozdělení proběhlo pragmaticky. „Udělala se čára přesně v půlce. Já se pohybuju na hraně, ještě si ale zahraju za mladší,“ raduje se tiše kouč pětky Ladislav Kadaně, který na sebe zřejmě převezme tíhu zodpovědnosti kapitánské pásky.

Do brankoviště zajedou ti nejpovolanější – gólmani áčka. Za „mladší“ bude čapat Tadeáš Zeithaml, zkušenějšímu výběru pomůže reprezentačními zkušenostmi ostřílený Miroslav Kopřiva. Ten sám navíc pomáhá Jiřímu Černochovi v Letňanech s tréninkem talentovaných brankářů.

Ačkoliv hlavním cílem bude utužit partu, s blížícím dnem D se dere na povrch také rivalita mezi oběma mužstvy. „Nikdo nechce prohrát, takže se dost hecujeme. Možná se i pohádáme," směje se Kadaně. Z jeho hlasu je však zřejmé, že touhu po výhře nezmiňuje jen v nadsázce.

Podobná soutěživost panuje také na druhé straně opony. „Vždycky se říká, že jde o zábavu, pak se ale stejně všichni rvou o vítězství. Vyplývá to z naší podstaty, sami jsme hokej hráli," popisuje kouč sedmičky a devítky Martin Dufek. Realizační štáby se navíc budou chtít vytáhnout před svými svěřenci.

Tým okolo Míroslava Kopřivy bude mít k dispozici taktickou výhodu, v jeho dresu totiž nastoupí generální manažer Tomáš Divíšek. Halou šumí informace, že právě on bude kapitánem zkušenějšího kádru.

Zároveň se však starší parta musí vyrovnat s tělesnými rozdíly. „Někteří mladší kouči se pravidelně udržují, chodí cvičit. U nás už se nejedná o jednoznačnou samozřejmost," vypráví Dufek dál. Hodin v posilovně každopádně oddřela zkušenější parta za život mnohonásobně víc, na její straně budou léta praxe.

Ladislav Kadaně přikyvuje, že jeho kádr bude po fyzické stránce zřejmě výkonnější, na výhru to však podle něj stačit nemusí. „Ve druhém týmu jsou bývalí extraligoví hokejisté, můžou nás díky svým zkušenostem porazit. Zadarmo jim to ale nedáme,“ burcuje kouč.

Rozhodnou zkušenosti, nebo dravost? Věčnou hokejovou otázku rozsekne už ve čtvrtek bitva o Ice Arenu. Jedno je každopádně jisté, mladí Letci uvidí pořádně napínavou zápletku.


SESTAVY

Starší:
Kopřiva - Divíšek, Nedvěd, Rousek, Dufek, Mišner, Pojkar, Uldrich, Hušpauer, Poul, Blažek

Mladši:
Zeithaml - Kadaně, Kučera, Vykouk, Kvaček, Hanuš, Gebell, Horák, Zedek, Nedvěd ml.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka