Žáci
úterý 14. prosince 2021

Víkend v módu výher

Během uplynulého víkendu v mládežnických soutěžích vybojovalo výhru hned několik letňanských kategorií. Páťáci opět potvrdili formu a v hangáru zdolali HC Blesk 8:3. Na vítězné vlně pokračují také šikulové ze čtvrté třídy, hokejisty z Poděbrad rozstříleli 11:4. Se stejným protivníkem si poradili i svěřenci Martina Dufka: devítka doma zvítězila 5:2, sedmáci Středočechy obrali body po úspěšné přestřelce 9:5.

Letci sedmé a deváté třídy se neocitli zrovna v příjemné situaci. Jelikož se neprobojovali do nadstavbové části, čekají je až do konce sezony už jen utkání se stejnými soupeři z druhé poloviny tabulky základní části. ‚‚Myslím si, že svaz družstva ze spodní části upozadil,‘‘ mrzelo Martin Dufka.

V čem je problém? Pro mladé bojovníky nejsou zápasy pestré, hráči přichází o rozmanitost soupeřů, hrají proti stejným protivníkům, jejichž styl hry znají. Není to přitom škoda jen pro letňanské hráče, ale i obecně i český hokej. ‚‚‚Kluci se nemají kam posouvat, ztrácí motivaci. Mnozí pak potenciálně s hokejem skončí a svaz přijde o jednotlivce,‘‘ pokračoval kouč.

Letňanské realizační týmy se ale snaží situaci řešit a záleží jim na tom, aby se obě party mohly utkávat i s jinými mužstvy. „Domlouváme co nejvíce mimosoutěžních utkání. Je důležité, aby se kluci poprali s novou hrou, taktikou a hokej je pořád bavil," doplnil Dufek. Pomoct můžou jak turnaje, tak přípravná utkání.

Obě kategorie každopádně o víkendu ukázaly svou šikovnost. V pátek Letce čekala předehrávka s Neratovicemi, s nimiž většinou sehrávají vyrovnaná utkání. Jinak tomu nebylo ani tentokrát, sedmá i devátá třída na ledě soupeře uhrály remízu. ‚‚S Neratovicemi je to pokaždé tahanice, oba celky hrají srovnatelně, výsledek tomu také odpovídá,‘‘ vysvětloval kouč a druhým dechem vyzdvihl výkon jednoho z deváťáků.

‚‚Vyčníval Egor Surkov, momentálně se mu daří a hodně se prosazuje,“ chválil Dufek. Aktivita se samozřejmě odráží i na kanadském bodování – ostatně právě Surkov se velkou měrou podílel na sobotní výhře devítky proti Poděbradům, když nasázel soupeři hattrick. Letňany nakonec zvítězily 5:2.

Dařilo se i nejmladším kategoriím. Čtvrťáci si parádně poradili s Poděbrady (11:4), čtyři góly vstřelil Samuel Souček. Pětka zase doma přehrála HC Blesk 8:3. Do vedení se Letci dostali už na začátku utkání a udrželi jej až do samého závěru.

Šesťáci v sobotu nestačili na protivníka z Benešova a prohráli vysoko 0:7. Náladu si však posádka z kokpitu spravila v neděli, když v hangáru přetlačila pražskou Hvězdu 5:3. Tři body zapsali junioři, kteří udolali Varnsdorf 4:1.


Výsledky všech zápasů

  • Junioři: pátek HC Varnsdorf – HC Letci Letňany 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)
  • 9. třída: pátek HC Buldoci Neratovice – HC Letci Letňany 5:5 (1:0, 2:2, 2:3)
    • Sobota HC Letci Letňany – HC Poděbrady 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
  • 8. třída: sobota HC LEV Benešov – HC Letci Letňany 7:5 (1:1, 3:1, 3:3
    • neděle HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 2:5 (2:0, 0:4, 0:1)
  • 7. třída: pátek HC Buldoci Neratovice – HC Letci Letňany 7:7 (4:2, 2:5, 1:0)
    • sobota HC Letci Letňany – HC Poděbrady 9:5 (3:1, 4:1, 2:3)
  • 6. třída: sobota HC LEV Benešov – HC Letci Letňany 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
  • 5. třída: HC Letci Letňany – HC Blesk 8:3 (2:1, 3:1, 3:1)
  • 4. třída: HC Poděbrady – HC Letci Letňany 4:11


Čtěte také

Podcast hokej zblízka