Aktuálně
středa 12. května 2021

Návrat na led se blíží

Nádech, oprášit výstroj a hurá na led! Rozvolnění opatření dospělo do fáze návratu Letců do útrob haly, startuje se od pondělí 17. května, a to v nastaveném bezpečnostním režimu. Po několikaměsíční pauze tak hokej konečně čeká restart. Otevření krytých sportovišť ale neproběhne bez pravidel, podmínky se budou týkat počtu hráčů, kteří budou moct v jednu chvíli brázdit po hrací ploše. Hlavní je ale jedno, konečně jsme zpět!

Doposud se mohlo trénovat po skupinách venku, teď nastala vymodlená chvíle – hráči nově mohou trénovat na ledě. Od pondělí 17. května dojde k zásadnímu rozvolnění opatření, která nově povolí trénink v krytých prostorech včetně zimních stadionů.

Lední hokej se tedy po dlouhé pauze opět probouzí!

Příští týden se ponese v nádechu alespoň částečného návratu do klasického režimu, i když Letci pojedou podle předem nastaveného systému. „Jsme všichni velmi rádi, že jsme se konečně dočkali," komentuje vývoj generální manažer Letňan Tomáš Divíšek.

„Na led se moc těšíme. Veškerá opatření plně respektujeme a nařízeními se budeme řídit," dodává. Hlavní omezení se dotýká počtu Letců, kteří na hrací ploše společně v danou chvíli trénují. Realizační týmy aktuálně vymýšlí vhodný a bezpečný plán pro nadcházející období.

Rozvolnění restrikcí každopádně platí pro všechny kategorie. Mírnou komplikací je, že některé letňanské týmy čítají až třicet hráčů, na ledě se tak jeden celek bude muset vystřídat až třikrát.

Všichni hráči se však pomalu navrátí k hokejovému životu. A to je nejdůležitější.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka