Podcast
neděle 25. dubna 2021

Kdo jsou hosté 2. dílu?

Minule se řešilo aktuální téma, tentokrát půjde o koncepční problematiku: Co škodí rozvoji nejmenších hokejistů? Diskutovat o výchově sportovců se chystají ve 2. díle podcastové série HOKEJ ZBLÍZKA odborník na sportovní medicínu Jiří Dostal, šéftrenér Letců i bývalý reprezentant Jaroslav Nedvěd a zástupce z řad rodičů Ivan Pavlík. Dojde na tipy i upřímný pohled na stav českého hokeje, díl již brzy!

Druhá epizoda podcastové série HOKEJE ZBLÍZKA zacílí na obsáhlé téma, kterým se během posledních let hokejová veřejnost zabývá. Aktuální stav českého hokeje řeší osobnosti i média, jaký je ale názor všech stran v konfrontaci? Do studia opět přišla trojice hostů.

Svůj pohled nabídne hlavní lékař sportovního medicínského centra Jiří Dostal. Ten se věnuje konkrétním dopadům mládežnické přípravy a škodlivosti jednotlivých aspektů tréninku sportovců v moderní éře. Řeč dojde na čísla týkající se pohybu v novém tisíciletí, ranná specializace i průběh cvičení v žákovských kategoriích.

Druhým hostem bude šéftrenér Letců a hlavní kouč letňanského A-týmu Jaroslav Nedvěd. Bývalý výborný reprezentant, který posbíral během aktivní kariéry mnoho zkušeností z českého prostředí i celého světa, může přinést vhled do reálií.

Podcast 2

Tradičně nebude chybět ani zástupce z řad rodičů, jenž situaci vnímá v přímém přenosu u svých dvou synů. Ivan Pavlík viděl procházet vývojem dva hokejisty, staršího Mariána a Marka. Kde jsou problémy mladých sportovců a co jejich otce na stavu hokejového světa trápí?

„Chtěli jsme začít dílem vztahujícím se k současné situaci, abychom se od diskuze mohli odrazit v dalších epizodách," vysvětluje moderátor Kryštof Rossmann. „Nyní můžeme od aktuálního stavu lehce poodstoupit a věnovat se širším souvislostem, i když se stále s pandemickou situací prolínají."

Nezapomeňte sledovat sociální sítě a webové stránky Letců. Podcastová série bude dostupná jak v obrazové verzi na komunikačních kanálech letňanského klubu, tak v audio podobě na platformě Spotify. Už brzy!

Minulou epizodu HOKEJE ZBLÍZKA o dopadech koronavirové krize na výchovu talentů i hokejového prostředí si můžete pustit níže.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka