Týden hokeje
úterý 25. ledna 2022

Hangár oslnil nejmenší

Chodby hangáru zaplavila letka malých milovníků sportu. Už tradiční akce Týden hokeje pořádaná svazem přilákala pořádný zájem rodin z okolí Letňan, dětí dorazilo okolo tří desítek. „Počty byly opravdu velké," nezastírá šéftrenér základny Ladislav Kadaně. Ještě před koncem akce odpovídal v osobních rozhovorech na řadu organizačních otázek ohledně prvních krůčků na ledě i přihlášení začátečníků do kurzu bruslení.

Ještě se rozmýšlíte, jestli doopravdy zkusit hokej? „Neváhejte. Jsou tu opravdu výjimeční trenéři," říká Ladislav Kadaně upřímně. V Letňanech je kolektiv založený na vazbách, individuálním přístupu. Právě to může dětem pomoct při nelehkých začátcích.

K rozšíření základny už tradičně pomáhá náborová akce Týden hokeje, po půl roce opět nabila 25. ledna hangár dětským smíchem. „Snažíme se dělat cvičení tak, aby děti bavila. Aby si vytvořily ke sportu citovou vazbu," pokračoval zkušený kouč, který se věnoval také rodičům. Odpovídal na nejrůznější otázky, doplňoval dorazivším informace.

Akce se povedla. Už na první pohled byl znát enormní zájem, dorazilo ke třicítce dětí. Některé už sice chodí do kurzu bruslení Letců, polovinu party však tvořily nově příchozí. „Hodně povedený den. Přibyly nové děti, registroval jsem skvělé ohlasy od rodičů. Myslím, že někteří kluci a holky přijdou do klubu. Jsme opravdu rádi, že jich tolik dorazilo," pokračoval šéftrenér základny.

Program byl jasný: zápis, prezentace rodičům, rozcvička formou her na prohřátí svalů v salónku a hurá na led. „Děti se převlékly, půjčily si věci, šlo se na plochu. Udělali jsme základy bruslení, brzdu, abecedu. Pak jsme si zahráli a vyfotili se," popisoval Kadaně.

Ještě dlouho po tréninku diskutoval se zvídavými návštěvníky, snažil se poradit. Propagace hokeje ale nekončí. Letci budou po Praze rozdávat klubové letáčky, ty dorazí i do školek. V hangáru je místa pro nováčky dost. „Primárně budu rád za každé dítě, které přivedeme ke sportu. I když nebude dělat třeba hokej," uzavírá Kadaně.

Podle úterních reakcí by se přání mohlo vyplnit.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka