Aktuality
sobota 25. prosince 2021

Pohádky u Letců frčí

K Vánocům v Česku kromě smaženého kapra a bramborového salátu neodmyslitelně patří i pořádná nálož pohádek. Jejich sledovanost během svátků trhá rekordy, k televizním obrazovkám nezasedají přitom ani zdaleka jen nejmenší. Ale jak to mají Letci různých věkových kategorií? Znají svět filmů se zimní tématikou, nebo upřednostňují jiný styl odpočinku?

Kdy jindy by měly pohádky zaujmout nejvíce diváků než právě v kouzelném vánočním čase! Kromě Ježíška se lidé těší také na princezny a krále, ale i na obávané draky, čaroděje či všelijaká jiná strašidla.

Své o tom ví hráč čtyřky Robin Klatt, který se pravidelně a rád na pohádky kouká. V nedávné době si navíc oblíbil právě takovou, kde je hlavní postavou podobně děsuplná bytost. „Moc se mi líbilo Čertí brko, u toho jsem se nasmál,“ svěřil se nadějný Letec.

Robin očividně z rohatých strach nemá, právě naopak. Kdyby si měl vybrat mezi princem a čertem, raději by si prý střihnul roli v pekle. A proč? „Je super, jak jsou chlupatí,“ popisoval s humorem člen party Jana Mišnera.

Dorostenec Michael Šimák sice už na pohádky moc nekouká, ale stále si pamatuje jednu ze svých favoritek. „Rád jsem si pouštěl Sněhurku, protože byla moc hezká. Pak mě moc bavil i Mrazík,“ vzpomínal.

Ambiciózní útočník nezapomněl zmínit ani americkou vánoční klasiku Sám doma. Ve filmu si hrdina Kevin musí poradit s mnoha nástrahami včetně nebezpečných zlodějů poté, co ho rodiče při odjezdu na svátky omylem zapomenou vzít s sebou.

Michael si navíc na vlastní kůži vyzkoušel, jaké to je zůstat Sám doma. Dnes už strach nemá, dřív se však bál hodně. „Musel jsem nechat rozsvíceno po celém baráku, bál jsem se totiž, aby nás taky nepřišli vyloupit,“ přiznal.

Dorostenec se navíc na případnou nezvanou návštěvu vždy předem připravil. „Stejně jako Kevin jsem plánoval pasti, občas jsem u sebe pro jistotu nosil třeba kladivo.“ Nyní prý zbraň nepotřebuje, s kriminálníky by zatočil vlastní silou.

Hráč letňanského áčka Vojtěch Kropáček je na rozdíl od ostatních respondentů sice už pár let dospělý, na pohádky se ale rád kouká stále. Letos na ně kvůli studiu a dalším povinnostem nemá moc času, přesto však doufá, že aspoň tu štědrovečerní v televizi stihne.

Útočník, který na podzim posílil A-tým, se kromě české tvorby s oblibou dívá i na amerického pohádkového skřítka Grinche. „Čím jsem starší, tím víc ho chápu,“ smál se Kropáček. Zároveň dodal, že Vánoce pro něj znamenají především čas s rodinou.

Podobně to vidí i Michael Šimák, jenž chtěl na závěr všem Letcům sdělit své přání. „Ať si moc užijí Vánoce a ať je stráví s rodinou, protože ta je tím nejlepším, co máme. A samozřejmě také bohatého Ježíška.“

Čtěte také

Podcast hokej zblízka