A-tým
sobota 21. srpna 2021

Áčko se posouvá přípravou

Obrat, pět gólů a úspěšná domácí premiéra. Letňanský A-tým přestřílel Novou Paku 5:1, druhý duel finální fáze přípravy strhl na svou stranu především v závěrečné části, kdy posílil těsné vedení hned třemi brankami. Po úvodní kanonádě v Děčíně tak opět zafungovala silná produktivita. Letci si se stejným soupeřem střihnou odvetu 29. srpna, oba celky se zároveň potkají v úvodních kolech druhé ligy.

„Přijel kvalitní soupeř, prvních deset minut jsme se s tím trochu potýkali. Oproti minulému utkání šlo o úplně jiný hokej," uváděl do děje Ondřej Poul. Proti Nové Pace Letci v hangáru inkasovali po pěti minutách hry, pak však překlopili spínače a soupeř začal hrozit jen z protiútoků a přesilovek.

Během posledního dějství výrazně držel A-tým gólman Tadeáš Zeithaml, který chytal jednu akci soupeře za druhou. „Vypíchl bych jeho výkon. Zápas se zbytečně vyhrotil a hráli jsme asi osm minut v kuse oslabení. Ubránili jsme se a následně odskočili, vstřelili jsme tři góly. Zvládli jsme to nakonec na jedničku," těšilo asistenta trenéra.

Letci už podruhé nažhavili produktivitu, v úvodních dvou duelech finální fáze přípravy nasázeli 12 gólů. „Připravujeme se na něco, co má vypuknout za měsíc. Neshazujeme výkony, ale myslíme na to, abychom je přenesli do ligy," upozornil Poul. Hráči samozřejmě sbírají sebevědomí, úspěšné výsledky pomůžou v soubojích i zakončení.

Letňanská soupiska se ztenčuje, na svou finální podobu však ještě čeká. Někteří stále bojují o místo v kabině. „Závěrečnou podobu budeme mít na začátku září. Potřebovali jsme pevnou kostru, s níž můžeme počítat na další jeden dva tři roky. Mix hráčů okolo 23 let a zkušenějších 27letých. Postupně se přidávali mladší, kteří chtějí hrát hokej na vysoké úrovni, což jim Letňany nabízejí.“

„Vybírali jsme hráče na základě charakteru a jsme rádi, že se tentokrát projevil. Byla vidět touha, bojovnost... Z toho mám osobně velkou radost," pokračoval asistent trenéra Jaroslava Nedvěda, který si uvědomuje, že Letci táhnou za jeden provaz.

„To platí pro hráče, trenéry i vedení. Vnímám, že jsme na správné cestě a všichni hrozně chceme. Není nikdo, kdo by měl cokoliv na háku," dodal. O tom samém mluvil v nedávném rozhovoru také Jakub Wojnar, jenž mimo jiné popisoval zápal v kabině.

Z hangáru se Letci přesouvají na ledy soupeřů, v příštím týdnu čekají A-tým hned tři vzdušné bitvy. Představí se postupně v Bílině, Mostu a Nové Pace. „Potěšila nás pěkná návštěva," uzavřel Poul s poděkováním fanouškům. Další domácí zápas přijde na řadu až 3. září v odvetě s Mostem.


Přípravné zápasy A-týmu:

  • 12. srpna: Děčín – Letci 0:7 (0:4, 0:1, 0:2)
  • 20. srpna: Letci – Nová Paka 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
  • 24. srpna: Bílina – Letci (18:00)
  • 26. srpna: Most – Letci (18:00)
  • 29. srpna: Nová Paka – Letci (18:00)
  • 3. září: Letci – Most (17:30)
  • 7. září: Letci – Příbram (17:30)
  • 10. září: Letci – Děčín (17:30)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka