Aktuality
pátek 06. srpna 2021

A-tým zná rozpis přípravy

Žhavte motory, finální fáze přípravy odstartovala! Letňanský A-tým bude během druhého prázdninového měsíce ladit taktiku i fyzičku, poslední úsek předsezonního období zároveň zpestří také série osmi přípravných duelů s budoucími druholigovými soupeři. Letci se střetnou třeba s Mostem, Děčínem nebo Novou Pakou. Jak to vypadá se složením kádru a daty srpnových i zářijových zápasů?

„Z 90 procent máme hotovo,“ hlásí asistent kouče A-týmu Ondřej Poul k tématu skladby kádru. Poslední změny proběhnou před startem druhé vlny přípravných zápasů, soupiska Letců bude dotažena do konečného stavu již během srpna.

Rytmus přípravy je každopádně daný. Ostrá sezona startuje 18. září, do té doby budou Letňany pracovat na všech herních aspektech. „Budeme chystat formu, abychom ji načasovali na správný vstup do soutěžních utkání. Ustálíme kádr a projedeme finální částí přípravy,“ pokračuje Poul.

Důraz realizační štáb neklade jen na nácvik přesilovek, oslabení a ostatních taktických prvků. Tým se bude dál posouvat i v kondici a fyzické připravenosti celkově. Na řadu přijde v pozdním srpnu pilování detailů, nedostatky mohou odhalit právě střetnutí s druholigovými soupeři.

„Čeká nás v základní části celkem 42 zápasů. Nebude jednoduché se do tak vysokého tempa po roce ovlivněném pandemií dostat. Také proto jsme volili variantu vícera přípravných utkání, abychom měli čas věci z tréninku aplikovat do hry,“ vysvětluje asistent kouče. Čtyři klání z června už mají Letci za sebou, střetli se také s Benátkami nad Jizerou hrajícími Chance ligu.

Nyní A-tým naskočí proti soupeřům, s nimiž se bude potkávat ve své soutěži. Většina protivníků navíc působí přímo ve skupině Sever, takže si vzájemné souboje kluby zopakují hned na podzim.

Letňany v přípravě narazí na Děčín, Most a Novou Paku, utkání si střihnou také s Bílinou a Mostem.


  • 12. srpna: Děčín – Letci (18:00)
  • 20. srpna: Letci – Nová Paka (17:30)
  • 24. srpna: Bílina – Letci (18:00)
  • 26. srpna: Most – Letci (18:00)
  • 29. srpna: Nová Paka – Letci (18:00)
  • 3. září: Letci – Most (17:30)
  • 7. září: Letci – Příbram (17:30)
  • 10. září: Letci – Děčín (17:30)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka