Žáci
neděle 14. dubna 2024

SUPER sezona prvňáků

Byla to jízda. Letňanští prvňáci, možná trochu zakryti staršími kategoriemi, zažili první velké zápasy a hlavně také parádní sezonu. V posledních týdnech odehráli velké turnaje se zvučnou konkurencí, u hokeje si navíc užili spoustu srandy. Jak se jim dařilo a co husarský kousek obou gólmanů?

Nejmenší Letci z první třídy absolvovali během velikonočního víkendu dvě akce. Prestižní sokolovský Falko Cup a turnaj v Mělníku. Veliká jízda skončila pořádným úspěchem, mládežníci zářili.

Ze Sokolova přivezli Letňanští bronzové medaile, postupně za sebou nechali Rytíře Kladno, chomutovské Piráty, Energii Karlovy Vary, Vlky z Teplic a Bruslaře z Mladé Boleslavi. Nad jejich síly byli o gól pouze domácí a plzeňská Škodovka.

Skvělý výkon vyšvihl v brankovišti Patrik Honka, který jen po třech měsících tréninku mezi tyčemi získal ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje. „V těžkých okamžicích držel celý tým,“ potvrdil hlavní trenér kategorie Tomáš Wolf.

Pak se letka přemístila do Mělníka, kde hrála rozdělena na dva týmy. V konkurenci osmi celků „Bílí“ suverénně ovládli celý turnaj a bez jediné porážky brali první místo. Už zmiňovaný mladičký Patrik Honka dvakrát udržel čisté konto. „V této kategorii to nebývá úplně obvyklé," usmíval se kouč. Jednu nulu si též připsal druhý maskovaný muž Štěpán Štika. „Osobitým stylem přiváděl nejednoho hráče soupeře k zoufalství," pokračoval Wolf.

„Rudý“ tým podlehl ve finálové skupině A celku z Ústí nad Labem a skončil třetí. „Všichni hráči si zaslouží za svůj víkendový výkon velkou pochvalu a poděkování za bezmála ročník tvrdou tréninkovou práci," uzavřel hlavní trenér.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka