Mladší dorost vypadl s Budějovicemi
sobota 11. března 2017

Letci dali favoritovi slušně zabrat. I tak v play-off končí

Když konečné pořadí nadstavby přisoudilo mladšímu dorostu do čtvrtfinále play-off České Budějovice, bylo jasné, kdo je favoritem této série. Letci tohoto těžkého soupeře sice dokázali v sezoně potrápit, ale Jihočeši pokaždé přesvědčivě zvítězili. Na vyřazovací boje se ovšem Pražané velmi dobře připravili a Motor měl možná větší problémy, než čekal. I tak ale o postupujícím rozhodly dva zápasy.

Utkání v Českých Budějovicích Letci nezačali vůbec zle. Brzy se ujali vedení, které ovšem zanedlouho ztratili, a pak už soupeře jen dotahovali. Úvodní duel tak skončil 3:5 v neprospěch Letňan.

"Začalo to hezky, oni nám ale pak utekli na 3:1 a my se je snažili držet zuby nehty," přiznal trenér Tomáš Blažek. 

A jeho svěřencům se to dařilo. Ve 30. minutě snížili na 3:4 a nadějný stav drželi až do poloviny posledního dějství. "Zápas to byl dobrý, rozhodla až branka devět minut před koncem, když dali na 5:3. Přestože jsme měli tlak v závěru, k velký gólový šanci jsme se nedostali," popsal letňanský kouč.

Série se tak přesunula v pátek do Letňan, kde chtěli Letci uhájit domácí tvrz a vrátit boje na jih Čech. K tomuto úkolu vykročili parádně, ve druhé dvacetiminutovce se dostali do dvoubrankového vedení. O to ale přišli a naděje definitivně pohřbila třetí třetina, ve které tým vyhořel a nakonec prohrál 4:9.

První dějství se obešlo bez gólů, a tak se do toho obě mužstva opřela ve druhé periodě. "Domácí utkání jsme začali nervózněji, ale dobře se to pro nás vyvíjelo. Pak to otočili ze 3:1 na 3:4, nám se ještě podařilo vyrovnat do konce prostřední části," připomněl Blažek. 

O osudu utkání a vlastně i celé série se tak rozhodlo v závěrečné třetině. Ta ale Letcům vůbec nevyšla a pětkrát inkasovali, čímž se definitivně připravili o prodloužení sezony. 

"Chtěli jsme to ubojovat v závěrečné třetině a vrátit sérii do Budějovic, ale bohužel jsme to nezvládli. Chybělo tam asi trošku sebevědomí, Budějovice byly silnější psychicky i fyzicky," uznal trenér Letců.

A jak celkově Blažek hodnotil čtvrtfinále? "Pět třetin jsme odehráli velmi solidně. Slušný výkon od kluků, bohužel se nám nepovedla poslední část doma. Oni jsou kvalitní hráči, ale my byli vyrovnaným soupeřem. Kluci do toho dali srdíčko a pět třetin plnili, co jsme chtěli."

České Budějovice - HC Letci 5:3 (2:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Novák (Janoch), 14. Janoch (Novák), 28. Endl (Čížek, Toman), 29. Toman (Grossmann, Beránek), 51. Toman (Beránek) – 3. Pinkas T. (Klikorka, Krchňák), 21. Klikorka (Krchňák), 30. Zedek (Pinkas T.). Rozhodčí: Ondráček – Zíka, Kotlík. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 154. Střely na branku: 49:33.

HC Letci - České Budějovice 4:9 (0:0, 4:4, 0:5)
Branky a nahrávky: 21. Klikorka (Zedek), 21. Vlček (Krutil), 28. Riley (Vrba), 40. Hlaváč (Klatt, Adamec) – 24. Kubíček, 33. Novák (Čížek, Beránek), 37. Novák (Kubíček, Čížek), 40. Čížek (Kubíček, Toman), 44. Toman (Beránek), 45. Čížek (Remta, Janoch), 46. Janoch (Čížek, Novák), 50. Čížek (Beránek, Novák), 54. Novák (Čížek, Toman). Rozhodčí: Škrobák – Toman, Janíček. Vyloučení: 10:6. Využití: 0:4. Diváci: 135. Střely na branku: 42:52.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka