Sedmička s osmičkou se na soupeře vytáhly
úterý 21. února 2017

Dařilo se starším žákům. Bojovnost mladších nestačila

Žákovské kategorie se po pauze vrátily do kolotoče svých soutěží. Bez přestávky hráli pouze sedmáci, kteří se ukázali být v nejlepší formě, když si snadno poradili s Mladou Boleslaví. Výborným výkonem se pak prezentovala i osmička, která vyhrála vysoko na Slavii. O body naopak přišli mladší žáci, kteří srdnatě bojovali. Páťáci získali v dvojzápasu pouze bod a šesťáci těsně padli na ledě sešívaných.

Páťáci urvali v dvojduelu pouze bod

Páťáky čekal po dlouhé pauze velice náročný víkend, který měl napovědět, jestli si v náročné konkurenci udrží šanci na medailové pozici. V sobotu proti Boleslavi stačil výkon pouze na bod po remíze 2:2. Se Zbraslaví pak Letci o den později dokonce prohráli 4:2. 

Bruslaři měli od začátku velkou převahu, nicméně Letci v úvodní třetině trestali z brejků. "Úvod se nám nevydařil, bylo vidět, že jsme tři týdny nehráli mistrovské utkání, hodně nás podržel gólman," přiznal trenér Jan Zlatohlávek.

Ve druhém dějství Letci zlepšili pohyb i výkon, ale jako jediní inkasovali. Ve třetí části byly šance na obou stranách, nicméně znovu se prosadili jen Středočeši. "Do útoku to bylo slabší, nemáme moc hráčů, kteří se proti těžkým soupeřům dokáží prosadit," litoval letňanský kouč.

Ve Zbraslavi byli naopak Letci těmi, kdo určoval tempo hry, góly ovšem stříleli domácí. Do druhé sirény se páťákům povedlo srovnat, Zbraslav však znovu utekla v poslední periodě. "Mrzí mě, že všechny branky byly laciné, soupeři jsme výhru darovali. Herní projev se mi nicméně líbil, kluci dřeli na doraz," chválil Zlatohlávek.

5. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 2:2 (2:0, 0:1, 0:1)
Branky domácích: Panýr, Dvořák. Asistence: Hynek, Porubský.

Zbraslav - HC Letci 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky hostů: Hynek, Kudrna. Asistence: Panýr, Porubský.

Šestka nedala kůži zadarmo

Šesťáci si chtěli po čtyřech prohrách spravit chuť. To se jim v urputné bitvě se Slavií sice nepovedlo, když prohráli 4:5. Svým trenérům ovšem Letci radost udělali, výkon byl totiž mnohem lepší než v předchozích zápasech.

"Byl to super zápas. Dvě třetiny jsme hráli i lepší hokej jak Slavia, tam nás porazil jeden hráč, který udělal 3+1. O tom hráči víme, hlídali jsme ho celkem dobře, ale on je výjimečný. Umí se prosadit, i když si ho kluci hlídají," uznal trenér Ladislav Kadaně.

Jeho svěřencům nicméně nechyběla bojovnost a nasazení. Předvedli se i několika pěknými akcemi. "Musím kluky za výkon pochválit. Chyběla tomu jen výhra, to se nedá nic dělat. V dalších zápasech budeme makat, doufám, že ty výsledky přijdou," věří letňanský trenér.

6. třída: Slavia Praha - HC Letci 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)
Branky hostů: Šrámek 2, Godochkin, Sitarčík. Asistence: Hnízdil 2, Vosmík 2, Flieger, Britsky

Sedmáci nadělili desítku

V předchozích dvou případech Letci Boleslavi podlehli, a o to byla větší motivace proti tomuto soupeři. Bruslaři tentokrát nastoupili v ročníkově rovnocenné sestavě, která proti Pražanům neměla šanci. Ti vyhráli vysoko 10:1.

O osudu utkání hodně napověděla úvodní část zápasu, ve které Letci vynulovali středočeský tým a sami se dostali do třígólového trháku. Ten se jim dařilo navyšovat i v dalších třetinách, a tak se mohli radovat z dalšího velkého vítězství.

Sedmáci tak prokázali, že hrají v obrovské pohodě. Vždyť z posledních pěti zápasů mají na kontě čtyři výhry a skóre 40:11.

7. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 10:1 (3:0, 4:1, 3:0)
Branky domácích: Šíba 2, Kovalyov 2, Tůma 2, Štípek, Jebousek, Křišťan, Vašíček. Asistence: Tůma 2, Jebousek 2, Křišťan, Kudrna, Blažek, Panýr, Štípek, Czech, Kužel, Šercl.

Oslabení osmáci si poradili se Slavií

Osmička si svoji výkonnost udržuje stabilně, na čemž nic nezměnila ani Slavia. Letci byli sice oslabení o několik hráčů, ale odhodlání jim vůbec nechybělo. Sešívané porazili přesvědčivě 6:1.

"Hráli jsme tam na 11 lidí. Byli jsme bez tří hráčů ročníku 2004, kteří odjeli do Kanady na turnaj. Pak jsme nepostavili kluky, kteří jeli na hory a netrénovali. Byl to tedy trošku risk. Bál jsem se, aby to neskončilo ostudou," uvědomoval si kouč Martin Uldrich. 

Jeho mužstvo ovšem drželo obavy na uzdě. Nebyl k nim zkrátka žádný důvod. "Kluci překvapili. Líbilo se mi, jak hráli. Poslední třetinu jsme byli určitě lepší, měli jsme lepší pohyb. Zaujal mě výkon brankáře a Pepy Broše," chválil trenér Letce. 

8. třída: Slavia Praha - HC Letci 1:6 (1:0, 0:2, 0:4)
Branky hostů: Broš 2, Straka 2, Van Wassen, Zajíc. Asistence: Broš 2, Vojta 2, Straka 2, Novotný



Čtěte také

Podcast hokej zblízka