Letci zakončí sezonu už tento pátek
pondělí 20. února 2017

Junioři padli s posledním. Chuť si spravili proti Mostu

Liga juniorů pomalu vrcholí. Letci odehráli další dva zápasy a už je čeká jen poslední bitva s Hvězdou. Poslední hrací kola se nesla ve znamení celé sezony. Úzká soupiska Letňan v pátek nestačila na poslední Kobru, které Letci podlehli 7:9. O dva dny později pak svěřenci Jiřího Malinského zabrali a vypracovaný náskok dokázali udržet i ve slabší třetí třetině. Most nakonec porazili 6:4.

Utkání s Kobrou Letci měli zvládnout, ale na druhou stranu je znovu tížil problém se sestavou. Junioři zaspali především úvod zápasu, což se nakonec ukázalo jako klíčové.

"Utekla nám tam první třetina, ta rozhodla o utkání. Měli jsme vlažnější nástup, byla tam tříminutovka, kdy jsme dostali rychlé góly. Nebyli jsme schopni to zvrátit," hodnotil kouč Malinský.

Prohra může jeho mužstvo mrzet o to víc, že byla proti poslednímu celku tabulky. "Samozřejmě, že to mrzí. Ale když to vezmu z druhé strany, zase jsme tam hráli v deseti lidech. Bohužel to takhle dopadlo," letňanský trenér upozornil na fakta.

Před domácím duelem s Mostem si Pražané leccos vyříkali. Tenhle mač zkrátka chtěli získat pro sebe, o čemž brzy přesvědčili i všechny ostatní.

Úvodní periodu vyhráli 2:0 a podobně dobře si vedli i v prostředním dějství. "Zvládli jsme první dvě třetiny, kdy jsme utekli na 4:1. To nakonec rozhodlo," přiznal Malinský.

Závěrečná část se každopádně příliš nezdařila a Letci tak měli co dělat. "Z tý poslední třetiny jsme zklamaní. Kluci si asi mysleli, že už to v pohodě dohrajeme. Bylo to trošku složitější, nakonec to dobře dopadlo," řekl kouč.

Jeho svěřence tak čeká už jen poslední bitva sezony na půdě Hvězdy. Do derby se Letci půjdou vydat ze všech sil, jako to činili celou sezonu, ve které to pro ně nebylo jednoduché. "Těšíme se na to," hlásí jejich trenér.

Kobra - HC Letci 9:7 (4:1, 2:3, 3:3)
Branky hostů: Narovec 2, Kalina, Husák, Pražienka, Kučera, Hrubant. Asistence: Pařík 3, Pražienka 2, Hlinka, Kalina, Kocík, Mařík, Hrubant.

HC Letci - Most 6:4 (2:0, 2:1, 2:3)
Branky domácích: Mařík 2, Kalina, Honetschlager, Husák, Kocík. Asistence: Kocík, Hrubant, Honetschlager, Husák.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka