Pětka a sedmička sehrály bitvy s Hradcem
neděle 22. ledna 2017

Remíza a prohra, žáci Letců se přesto nemají za co stydět

Páťáci a sedmáci se shodně utkali s favorizovaným Hradcem Králové, a přestože výsledky nebyly úplně ideální, slova o zklamání by byla nepatřičná. Mladší výběr Letňan uhrál s Východočechy slušnou remízu 2:2 a ten starší sice jednoznačně prohrál 1:6, ale podle slov trenéra Martina Kotyry se rozhodně nemá za co stydět.

Bod proti favoritovi zachránil brankář

Přestože na Letce čekal těžký soupeř, dokázali dát po úvodním oťukávání v první třetině gól po dorážce a vedli. Po změně stran však Hradec zamkl na dlouhých 100 vteřin domácí ve vlastním pásmu a po zásluze se dočkal vyrovnání. Šance se následně střídaly na obou stranách a Letňany měly i trochu smůly, protože dvakrát trefili tyč a neproměnily řadu brankových příležitostí.

"Ale musím zdůraznit, že nás hodně podržel brankář, který předvedl opravdu mimořádný výkon. Nebýt jeho, mohlo utkání klidně skončit debaklem," říká trenér pětky Jan Zlatohlávek.

Ve třetí třetině byl Hradec mírně lepším týmem. I kvůli tomu, že domácí srážely nepřesnosti. Proto šli hosté do vedení, jež však nakonec neudrželi. Letci dokázali tři minuty před koncem srovnat na konečných 2:2. 

"Opět jsme neřešili správně koncovku a nepomohly nám stále se opakující ztráty kotouče. Naši elitní střelci se neprosadili a nebyl nikdo, kdo by je nahradil. Snad se nám brzy vrátí ztracená rovnováha," doufá kouč.

5. třída HC Letci - Hradec Králové 2:2 (1:0, 0:1, 1:1)
Branky domácích: Kudrna, Porubský. Asistence: Hynek, Kudrna.

Přes prohru je trenér spokojený

Trenér Martin Kotyra dopředu tušil, že jeho svěřence nečeká vůbec jednoduchý úkol, protože Hradec Králové patří podle jeho názoru společně se Spartou k nejlepším týmům v republice. I proto byli Letci hodně nažhavení a chtěli se předvést v co nejlepším světle. A doufali, že by mohli uhrát překvapivý výsledek.

Ten se ale nekonal, přesto byl kouč v hodnocení výkonu sedmičky pozitivní. 

"Pokud jde o nasazení, tak kluci pracovali na hranici svých možností. Soupeř nás vyloženě nepřehrál, což je podle mě úspěch. Docela se mi zápas líbil. Škoda neproměněných šancí, protože Hradci tam spadly víceméně dva, tři náhodné góly," pravil Kotyra, který však sportovně uznal, že byl soupeř lepší a zaslouženě vyhrál. 

"My máme ještě furt na čem pracovat."

7. třída HC Letci - Hradec Králové 1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
Branka domácích: Blažek. Asistence: Kovalyov.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka