pátek 16. prosince 2011

Starší dorost zahájil druhou část porážkou, nestačil na Jihlavu

V úvodním utkání druhé části ELSD nestačili starší dorostenci na soupeře z Jihlavy, kterému po velice špatné první třetině podlehli 3:2. I přes tlak v druhé polovině utkání nedokázali Letci zpřesnit koncovku a Jihlava si tak připsala důležité tři body do nadstavbové tabulky skupiny B. Letci si na první body druhé části musí ještě počkat.

Dukla dala hned od začátku utkání najevo, na které straně bude mít brankař v první třetině více práce. Oba týmy sice do utkání vlétli s velkou bojovností a nasazením, nicméně více na puku a i do koncovky se přeci jen tlačila Dukla. V 5. minutě, při signalizovaném vyloučení Letňan, se ve středním pásmu k puku dostal Vantuch, po kličce poslal puk na modrou k Jíchovi a ten se přes dva letňanské hráče prokličkoval před Edera v brance a zavěsil nad jeho lapačku (0-1).
V sedmé minutě se poprvé v utkání ukázali i Letci, když akci 2 na 1 zakončil po Chvátalově přihrávce do prázdné branky nepřesně Karabáček. Z následujícího protiútoku tak musel Eder zasahovat proti Mandátovi, který se po individuální akci protlačil zcela sám před letňanskou branku.
Ve 14. minutě dostali Letci možnost přesilové hry a během ní se zcela sám před brankou objevil Kaplan, backhandovým blafákem položil Krejčíka v brance a do zcela prázdné branky zakončil pouze na tyč.
V 19. minutě naopak zahrozili pro změnu hosté a Eder musel dvakrát zasahovat proti šikovné akci Jíchy a Toboly. 

Po první přestávce provedli trenéři několik změn a ty se hned na začátku druhé třetiny ukázaly jako dobrý tah. V 22. minutě dostal na červenou čáru pas od Chvátala Karabáček a po samostatném úniku zakončil po ledě podél levé nohy Krejčíka (1-1).
Radost Letců ale trvala přesně 14 vteřin - Dukla po buly ve středovém kruhu nahodila puk za branku Letců kde se ho po souboji zmocnil Vykouk a nikým nehlídán po vyjetí z poza branky zasunul puk za Ederova záda (1-2). Letci zůstali jako opaření a jen nevěřícně kroutili hlavami. 
Po faulu jihlavského Půži Letci mohli opět srovnat - 2 minuty nepustili Duklu z obraného pásma, bohužel v přesilové hře téměř nezakončovali a příliš práce Krejčíkovy v brance nenadělali.
O efektivitě letňanské koncovky svědčila ve 32. minutě střela Uhlíře, který zcela sám z mezikruží zakončoval pouze doprostřed branky. Ve vlastním oslabení pak Litera zachytil přihrávku jihlavské obrany - blafákem do backhandu položil Krejčíka, nicméně zakončení do prázdné branky skončilo na tyči. 
V 38. minutě mohla Jihlava odskočit na rozdíl dvou branek, když se do úniku dostal Vykouk, objel vyjíždějícího Edera a čekala ho už jen prázdná branka - situaci zachránil vracející se Arnošt, který střelu zblokoval.
Ve 40. minutě měl vyrovnání na hokejce Karabáček, když se z levé strany tlačil před branku, nakonec se ale rozhodl ji objet a kotouč poslal pouze po brankové čáře zpět odkud přijel. Jihlavský Krejčík mu mohl poděkovat.


Do třetí třetiny vstoupili Letci po zlepšeném výkonu v té předchozí rozhodnuti prolomit smůlu v koncovce a Duklu, která se soustředila na obranu, nutili hrát před jejím brankařem. Až na koncovku se Letcům dařilo držet Duklu pod tlakem, v 48. minutě ale přišla hrubka domácího Vacka, který poslední s pukem kličkoval na hranici středního pásma a vlastní modré čáry. Puk mu vypíchl Vantuch a situaci 2 na 1 vyřešil přihrávkou na Mahúta, který zakončil do prázdné branky (1-3).
Dukla se ještě více zaměřila na obranu a získané puky pouze obloučky posílal do středního pásma. Letci se tlačili dopředu, nicméně složitě kombinovali a nechtěli zakončovat. 
V 58. minutě vykřesal jiskru naděje pro domácí tým Švábík, když golfem poslal od modré čáry odražený puk do branky hostů (2-3). Letci tak měli 2 minuty na vstřelení dalšího gólu. Duklu v podstatě nepustili k puku a minutu před koncem to zkoušeli v šesti, na samém konci se ale Dukle podařilo dostat puk pod kontrolu a Letci už vyrovnat nezvládli.

První utkání druhé části tak Letci prohráli poměrem 3:2 ve prospěch hostů a budou čekat jak dopadnou jejich soupeři ze skupiny B. Zítra je čeká v ICE ARENĚ Olomouc (15:30), o které si mohou udělat představu z výsledku dnešního utkání s Mladou Boleslaví.

TABULKA PO 29. KOLE

VÝSLEKDY 29. KOLA

Čtěte také

Podcast hokej zblízka