Osmáci si zastříleli, dařilo se i ostatním
úterý 20. prosince 2016

Parádní víkend Letců: uspěly všechny žákovské výběry

Po dlouhé době se všechny žákovské výběry Letňan radovaly společně z vítězství. Nejvíc se natrápila pětka, která udolala Mělník až gólem v samotném závěru. Mnohem snadnější práci měli s tím samým soupeřem sedmáci. Radost z hokeje měli o víkendu šesťáci, kteří uspěli na ledě Hvězdy Praha jasně 9:2, a ještě suverénnější byla osmička, která na stejném stadionu uspěla jednoznačně 12:0.

Drama rozhodl specialista Panýr

Páťáci potvrdili, že jsou poslední dobou nejúspěšnějším žákovským výběrem Letců. Tentokrát však měli proti Mělníku, s nímž si to rozdali o třetí místo v tabulce, hodně práce. Dvakrát sice vedli, ale soupeř dokázal skóre otočit a po dvou třetinách vedl 3:2.

Trenér Jan Zlatohlávek proto do závěrečné části přeskupil formace a tento tah přinesl úspěch. "Vyrovnali jsme a svou územní převahu korunovali třináct vteřin před koncem vítězným gólem. Trefil se specialista na vítězné góly z posledního období Tomáš Panýr," pochvaluje si kouč.

Z jeho pohledu nešlo o atraktivní utkání. Soupeř měl hru postavenou na jednom rozdílovém hráči, kterého Letci celý zápas naháněli. "Vázla nám kombinace a spoustu šancí jsme neřešili správně. Vyzdvihl bych ale týmovou touhu po vítězství. Opět nás podržel brankář," pravil Zlatohlávek, jenž hráčům děkuje za úsilí, které jeho svěřenci vydali v roce 2016. "Pevně věřím, že na úspěchy navážeme i v tom následujícím."

5. třída: HC Letci - Mělník 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Branky domácích: Porubský 2, Dvořák, Panýr. Asistence: Malý, Kadlec.

Vítězství přesně po měsíci

Šesťáci zvítězili na naposledy 17. listopadu v Liberci, od té doby dvakrát remizovali a dvakrát prohráli. I proto chtělo mužstvo trenéra Ladislava Kadaněho konečně uspět. A podle očekávání se to podařilo.

"Byl to jeden z našich nejlepších zápasů v téhle sezoně a také tomu odpovídá výsledek. Po dlouhé době jsem viděl dobrou kombinaci, kluci se nabáli a hlavně si předávali puky včas," popisuje kouč, jemuž se nelíbil snad jen výkon v úvodní třetiny, který byl na jeho vkus až příliš vlažný.

I tak ji však Letci vyhráli 2:0 a nasměrovali se tak k celkovému vítězství. To po změně stran podpořil herní vzestup a také dalších sedm gólů. Nejvíc vidět byl Vašíček, jenž sám tři góly dal a na další dva nahrál. "Jsem spokojený, měli jsme utkání pod kontrolou."

6. třída: Hvězda Praha - HC Letci 2:9 (0:2, 2:5, 0:2)
Branky hostů: Vašíček 3, Štípek 2, Godochkin 2, Svoboda, Křišťan. Asistence: Hrdinka 2, Vašíček 2, Bejček, Tejkl, Sitarčík, Hnízdil, Liberda, Křišťan, Horáček, Svoboda, Godochkin.

I sedmička čekala na výhru 30 dní

Také sedmička čekala na výhru dlouhých třicet dní, ta dokonce ve zmiňovaném období třikrát prohrála a jen jednou remizovala. Na poslední úspěch proti Zbraslavi mužstvo navázalo domácím duelem proti Mělníku, jenž přehrálo poměrně přesvědčivě 7:3.

"Musím hochy pochválit. Až na začátek druhé třetiny, kde to bylo z naší strany špatné, předvedli kluci super výkon. Hráli týmově, pomáhali si a na hřišti působili sebevědomě. Hráli docela s přehledem," říká trenér Martin Kotyra.

Jenže výsledkově to navzdory konečnému skóre až tak úplně jasné nebylo. Proto bylo hodně důležité, že sedmáci po většinu utkání vzorově bojovali, spolupracovali a především dokázali proměňovat šance. "Mně se to hrozně líbilo."

7. třída: HC Letci - Mělník 7:3 (2:1, 2:1, 3:1))
Branky domácích: Křišťan 3, Blažek, Štípek, Kudrna, Kužel. Asistence: Křišťan 2, Štípek 2, Kudrna 2, Pražák 2, Kalista, Urban, Kužel, Blažek.

Osmáci splnili předpoklady

Osmičce se v této sezoně daří, proto tak trochu překvapilo, že prohrála poslední dva zápasy za sebou, což předvedla naposledy hned v úvodu ročníku. Před zápasem proti Hvězdě ale všichni čekali, že se tahle nepříznivá bilance neprodlouží.

"Jediný pokyn byl, abysme nedostali gól," říká otevřeně trenér Martin Uldrich, jenž na ledě městského rivala postavil tři útoky a dvě obranné dvojice. Tahle parta si s outsiderem poradila, navíc měla svůj úkol o to lehčí, že Hvězdu trápila velká marodka.

"Byli jsme lepší už od úvodu, kvalita byla jednoznačně na naší straně. Kluci hráli úplně v pohodě a já měl radost, že jsme ten gól nakonec také nedostali. No, popravdě, on si soupeř ani pořádně nevytvořil žádné šance," usmál se Uldrich.

8. třída: Hvězda Praha - HC Letci 0:12 (0:5, 0:3, 0:4)
Branky hostů: Strnad 4, Tůma 3, Václavík 2, Broš, Pinkas, Novotný. Asistence: Tůma 3, Čech 2, Trunda, Strnad, Němec, Pinkas.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka