Letci zakončili rok dvěma prohrami
pondělí 19. prosince 2016

Severočeši vzali juniorům vítr z plachet. Ti brali jen bod

Předvánoční víkend nebyl pro letňanské juniory to pravé ořechové. Přestože je čekal souboj s Litoměřicemi a s Kláštercem, tedy s týmy, které Letci dosud pokaždé porazili, tentokrát si na obou severočeských klubech vylámali zuby. V Litoměřicích doplatili Pražané na nevyužité šanci a prohráli 4:5. V Klášterci zase nezvládli úvod utkání, ve kterém jim soupeř utekl a Letci nakonec padli 4:10.

Proti Litoměřicím Letci letos už dvakrát uspěli, a proto věřili, že se jim povede získat plný bodový zisk i tentokrát. Nutno připomenout, že tomu šli naproti, když vyhráli první třetinu 2:1.

Ve druhé části ovšem třikrát inkasovali, a tak najednou o gól ztráceli oni. Výsledek se jim povedlo srovnat až v poslední periodě, a tak zápas už počtvrté v sezoně dospěl do nájezdů. 

Jenže v nich Letňany poprvé neuspěly. "Prohráli jsme na nájezdy. Byla to znovu loterie, ve které jsme teď nebyli šťastní," řekl trenér Jiří Malinský.

Za hlavní příčinu porážky označil kouč špatnou koncovku. "Měli jsme plno šancí, které jsme nevyužili. Proto to takhle dopadlo," přiznal.

V neděli čekal Letce Klášterec nad Ohří, se kterým měli Pražané rovněž stoprocentní bilanci. Ta se ale odporoučela prakticky už v úvodním dějství. To se svěřencům trenéra Malinského hrubě nevyvedlo, čehož mohli hráči velmi litovat.

"Nechytili jsme začátek utkání. Málo jsme bruslili a nechali jsme soupeře hrát. Oni nám během pěti minut odskočili na tři góly, a pak už to bylo složité," smutnil letňanský trenér.

A měl pravdu, složité to opravdu bylo. Mužstvo bylo nástupem domácích zaskočené a na nepříznivý vývoj nedokázalo zareagovat. Klášterec tak navýšil své vedení i ve druhém dějství, a pak už jen kontroloval zbytek utkání.

"Od úvodu to bylo jedno velké trápení, pak už jsme nebyli schopni to zkorigovat," poznamenal Malinský.

Letce tak může mrzet to, že před vánoční přestávkou ztratili s týmy, které jsou v tabulce pod nimi. Teď je čas na to si odpočinout a připravit se na těžké lednové. "Všechno závisí na tom, kolik hráčů bude na zápasy. Uvidíme, kolik se nás sejde," uvědomuje si hlavní kouč Letců.

Litoměřice - HC Letci 5:4sn (1:2, 3:1, 0:1 - 0:0)
Branky hostů: Pražienka 2, Satran, Kazda. Asistence: Urban, Honetschlager, Poljanyčka, Kučera.

Klášterec - HC Letci 10:4 (5:1, 4:2, 1:1)
Branky hostů: Husák, Satran 2, Lauko. Asistence: Lauko, Urban, Husák, Kučera.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka