Letci poprvé v sezoně zdolali Ústí nad Labem
pondělí 12. prosince 2016

Junioři uspěli v nájezdech a pak odstartovali kanonádu

Junioři se konečně vrátili na vítěznou vlnu. Druhá půlka listopadu, potažmo začátek prosince, byl totiž pro ně černou můrou, když čtyřikrát v řadě padli. Teď se ale už třikrát radovali a vrátili se do první pětky. Obzvlášť cenná byla páteční výhra v Ústí nad Labem 4:3 po nájezdech. V neděli si pak Letci otevřeli střelnici doma s Karlovými Vary. Západočechy vyprovodili po jednoznačném průběhu 18:2.

S ústeckým Slovanem se vítězství nerodilo lehce. Ale to se dalo čekat. Severočeši jsou druhým nejlepším týmem ve skupině Západ Ligy juniorů. Mají navíc vůbec nejlepší obranu. Proti Letcům pak hrála i letošní vzájemná bilance, jelikož ústečtí hokejisté zvládli obě předchozí utkání.  

"Byl to zápas o bruslení, v Ústí je velké hřiště. Jich navíc bylo deset a nás jedenáct, takže to bylo náročné," přiblížil trenér Jiří Malinský.

Pražané do toho vlétli od začátku a podařilo se jim vyhrát těsně první třetinu. Když pak ve druhé periodě navýšili vedení na 3:1, vypadalo to slibně. Třetí dějství ale patřilo Ústí, a tak se muselo prodlužovat. "Škoda jen, že jsme neudrželi to vedení a nedotáhli to do konce. Přesto je ale velmi dobrý výsledek porazit tento silný mančaft," přiznal Malinský.

V nastaveném čase se však nerozhodlo, a tak přišel na řadu penaltový rozstřel. A ten Letci umí. Vždyť v této dovednostní disciplíně jsou letos neomylní, což potvrdili i tentokrát. Loterii zvládli už potřetí. "Jsem rád, že se nám nájezdy daří a znovu jsme si s nimi poradili," řekl letňanský kouč.

Nedělní souboj s posledními Karlovými Vary byl naprosto o něčem jiném. Letci jasně ovládli úvodní periodu a v každé další pak jen skóre navyšovali. Na konci duelu svítilo na tabuli skóre 18:2, což bylo pro juniory vůbec nejvyšší letošní vítězství.

"Výsledek mluví sám za sebe. Bylo to bezstarostné utkání, kluci z Varů hráli odevzdaně. Po první třetině byla jen otázka času, kolik dáme branek a jaké bude skóre," trenér Letců jasně popsal průběh zápasu. 

Jeho svěřenci si tak s chutí zastříleli a vlastně se na to ani příliš nenadřeli. Předchozí dva duely byly přitom vyrovnané. "Je to o tom, s čím ten mančaft hraje. Předtím přijeli v plný sestavě. Teď řádí chřipky a hráči jsou nemocní. Oni přijeli v deseti a to se hraje těžko," Malinský vysvětloval důvody vysoké výhry. 

Před Vánoci čekají juniory ještě dvě bitvy. V pátek v Litoměřicích a v neděli v Klášterci. 

"Budou to těžká utkání, ale pokusíme se bodovat. Oni budou mít i posily z áčka, takže uvidíme, s čím nastoupí. Otázkou je i to, jak pojedeme my, počasí je fakt zrádný. I přes to ale věřím, že na povedený víkend navážeme právě v posledních zápasech v roce," doufá trenér juniorů.

Ústí nad Labem - HC Letci 3:4sn (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)
Branky hostů: Urban, Honetschlager, Poljanyčka, Kučera. Asistence: Poljanyčka, Pražienka.

HC Letci - Karlovy Vary B 18:2 (5:0, 7:1, 6:1)
Branky domácích: Husák 5, Honetschlager 5, Poljanyčka 3, Kazda 2, Bílek , Hlinka, Kučera. Asistence: Poljanyčka 4, Satran 4, Hrubant 4, Kazda 2, Hlinka 2, Larsen 2, Pražienka 2, Novák 2, Jandera, Honetschlager, Bílek, Kučera, Lauko, Jelínek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka