Áčko zvítězilo jasně 7:0 v Lomnici nad Popelkou
neděle 11. prosince 2016

Muži mají sedmou výhru. A chystají vendetu pro Hvězdu

Letňanské áčko jede. Tým zvítězil posedmé za sebou, když deklasoval 7:0 Lomnici nad Popelkou na jejím vlastním ledě. "Tak jednoznačný výsledek jsem nečekal, zvlášť když soupeř neodehrál vůbec špatný zápas. Měli jsme z toho docela velkou radost," popisuje kapitán Jan Mišner. Ten společně se svými parťáky už vyhlíží bitvu s Hvězdou Praha, které chce vrátit jedinou porážku v sezoně.

Mišner byl opět jednou z hlavních postav Letců a na vítězství 7:0 se podílel dvěma góly a jednou asistencí. Nejdůležitější byla jeho první trefa na začátku druhé třetiny, kterou zvyšoval na 2:0.

Tenhle gól totiž zlomil odpor do té doby houževnatého soupeře. "Pak už odpadli. Přišlo mi, že od té doby už nemohli a my jsme byli naopak lepší a lepší," líčí Mišner. 

Pro Lomnici byl jeho gól o to krutější, že předtím inkasovala zase na konci první třetiny. Domácí tak v krátkém sledu přišli o celé utkání, v němž se mohli několikrát dostat do vedení. V první části totiž měli k dispozici několik přesilových her. Jenže žádnou nevyužili.

"Hlavně kvůli tomu byl zápas zprvu docela vyrovnaný. Oni mají přesilovky poměrně dobře secvičené a jsou v nich nebezpeční, ale my hráli oslabení dobře. Navíc nás podržel gólman, který chytal opravdu výborně," vypráví kapitán týmu.

Jeho i ostatní Letce trochu mrzelo, jak utkání řídil hlavní rozhodčí, jenž v některých případech vylučoval hodně přísně. Mišner to říká na rovinu: "Sudí jim trošku pomáhal. Nebyla to z naší strany žádná nedisciplinovanost, šlo o normální zákroky, žádné extra kraviny."

Letňany však situaci zvládly a za stavu 2:0 už dominovaly. Když v polovině duelu přidaly další dva slepené góly během dvou minut, bylo rozhodnuto. Soupeř odpadl úplně a neměl sílu, aby s výsledkem něco udělal.

Muži tak potvrdili své postavení v soutěži, ve které jsou jasným favoritem. Teď to všichni chtějí potvrdit příští týden, kdy Letce čeká domácí souboj s Hvězdou Praha, jediným opravdovým konkurentem. Motivace je o to větší, že právě tento soupeř přichystal v polovině října áčku jedinou porážku za poslední dva roky.

"Už se na zápas všichni těšíme a pořádně se na něj připravíme. Určitě jim to chceme vrátit."

Lomnice nad Popelkou - HC Letci 0:7 (0:1, 0:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Kadaně (Horáček, Božilov), 21. MIšner (Zima), 29. Horáček (Kadaně, Mrázek), 30. Neuman, 40. Novák, 53. Šramota (Mišner, Valder), 59. Mišner (Štěpán, Šramota)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka