Juniorka se statečně rvala na Hvězdě
pondělí 28. listopadu 2016

Deset Mohykánů... Hráčů je málo, krčí rameny Malinský

Letňanská juniorka prožívá výsledkově nejhorší období v sezoně. Prohrála už potřetí za sebou, když tentokrát nestačila na ledě Hvězdy Prahy 5:7. Hlavní trenér týmu Jiří Malinský však nazlobený není, protože za vším stojí jeden objektivní faktor - absence mnoha hráčů. "Tentokrát jsme do zápasu šli v pouhých deseti lidech," vykládá bývalý extraligový obránce Pardubic.

Minulý týden jste hráli s dvanácti muži, tentokrát dva ubyli. Onemocněli další z juniorského kádru, nebo nedorazili hráči ze staršího dorostu?
Naopak, ze staršího dorostu jsme tam měli tentokrát čtyři kluky. Hráčů je prostě málo, jsou zranění, nemocní a chodí to, co chodí. Na tréninku máme v průběhu týdne pět šest lidí, taková je prostě situace.

V deseti není lehké nastupovat k zápasům, viďte?
Jsou to kluci, kteří chodí na tréninky a rádi chodí hrát zápasy. Takže to není těžké. Jsem rád, že přijdou a ta utkání odehrají. Navíc tentokrát opravdu těžké utkání. Myslím, že to zvládli velmi dobře.

Myslel jsem to tak, že soupeři mají hráčů podstatně víc, takže síly ubývají a těžko se konkuruje.
Samozřejmě, že síly ubývají, ale bohužel situace je taková, jaká je. Hráči nejsou, extraligové týmy nepouští ty, které by mohly pustit, protože jich mají také málo. My jsme rádi, že situaci můžeme řešit alespoň takhle. Příští týden by se mohl jeden, dva nebo tři hráči vrátit z marodky a bude to zase o něco lepší.

Máte zprávy, že by se měl někdo vrátit už příští týden?
Zprávy... Dokud nebudou v kabině na zimáku a nepůjdou na trénink, tak nad tím nemá cenu nějak výrazně spekulovat.

A co byste řekl k samotnému zápasu na Hvězdě?
Prohráli jsme první třetinu o dva góly a to rozhodlo.

Co jste hráčům po zápase říkal?
Těch deset mohykánů jsem pochválil, protože odehráli dobré utkání s těžkým soupeřem. Myslím, že jsme doplatili na neproměňování šancí, kterých jsme měli docela dost. Mně se kluci líbili, bojovali, vytvářeli si šance. Soupeř je jen na rozdíl od nás dokázal využívat, čímž nás potrestal.

Hvězda Praha - HC Letci 7:5 (3:1, 2:2, 2:2)
Branky hostů: Husák 2, Kalina 2, Danov. Asistence: Poljanyčka 2, Kazda 2, Kalina, Hlinka, Husák, Kučera Jakub.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka