Žákovské třídy odehrály další ligové boje
úterý 29. listopadu 2016

Osmička bojovala s chřipkou a zbylé týmy s koncovkou

Koncovka. Jestli bylo něco hlavním tématem u žákovských tříd během minulého víkendu, pak právě tato slabina. Na slabou produktivitu si stěžovali trenéři pětky, šestky i sedmičky. Jediní páťáci odehráli soutěžní utkání v obou dnech, ale úspěšní byli jen napůl. Šestka prohrála, sedmička musela vzít zavděk remízu. Pouze osmáci se gólově prosadili a zvítězili, přestože se potýkali s následky chřipky.

Pětka zklamala svým výkonem

Páťáci měli jako jediní na programu dva mistrovské zápasy, protože v sobotu dohrávali utkání v Poděbradech. U vítězství 5:0 ale kouč Jan Zlatohlávek kvůli povinnostem u staršího dorostu nebyl.

V neděli už svůj tým proti Nymburku vedl, ale Letci prohráli těsně 2:3. "Vstoupili jsme do utkání aktivně a otevřeli skóre, ale pak jsme lacině inkasovali a hosté ožili," hodnotil vyrovnaný zápas.

Rozhodla ho podle něj prostřední třetina, v níž domácí dvakrát inkasovali a i přes mohutné dotahování v závěrečné části už vyrovnat nestihli a po měsíci si v žákovské lize připsali porážku.

Jak už bylo naznačeno, tým doplatil především na koncovku. "V ní jsme vyhořeli, dlouho jsme zahazovali své šance, až se štěstí přiklonilo na stranu soupeře a zápas se změnil v trápení. Kdyby se hrálo další dvě hodiny, stejně nevstřelíme branku," krčil rameny Zlatohlávek.

A nezapomněl dodat: "Jsem obrovsky zklamaný z výkonu některých hráčů. Tuhle ostudnou porážku může napravit jen příští týden, pokud porazíme první Liberec," vyhlásil jasný cíl.

5. třída: Poděbrady - HC Letci 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Branky hostů: Šedivý, Panýr, Hynek, Kadlec, Swietek. Asistence: Dvořák, Vančura.

HC Letci - Nymburk 2:3 
(1:1, 0:2, 1:0)
 
Branky domácích: Kudrna, Dvořák. Asistence: Kadlec, Hynek.

Šestka si vysloužila pochvalu

Šesťáci v první vzájemné bitvě porazili těsně Mladou Boleslav, ale minulou sobotu byl úspěšnější soupeř. I když mají v poslední době kolísavé výsledky, vysloužili si od svého trenéra pochvalu za bojovnost.

"Vážně musím kluky pochválit, protože zápas odmakali. Byl to bojovný a vyrovnaný souboj, ale rozdíl byl v tom, kdo proměňoval gólové příležitosti a kdo naopak ne," hledal příčiny porážky 2:5 kouč Ladislav Kadaně. 

Jeho mužstvo každou třetinu prohrálo o gól, a tak se ztráta načetla na tříbrankový rozdíl. Sám Kadaně přiznává, že některé inkasované branky byly poměrně dost laciné.

"Musíme se z toho poučit, to je náš úkol. Ale jinak nemám víc co hodnotit, mně se ten výkon od kluků líbil," uzavřel trenér.

6. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Branky domácích: Křišťan, Flieger. Asistence: Flieger, Vašíček.

Sedmička musela dotahovat 

Sedmáci v posledním období střídali vítězství s porážkami, v utkání s Nymburkem pro změnu remizovali 4:4. Nutno podotknout, že za bod v tomto případě mohli být rádi, protože po první třetině ztráceli 1:4.

Soupeř přijel v sestavě na pouhé dvě formace. "Ale z toho měl dva mnohem lepší hráče, což se projevilo i na skóre," vysvětloval trenér Martin Kotyra. "Jeden z nich dal tři góly, čtvrtý zbývající přidal ten druhý."

Podle Kotyry ale jeho tým herně obstál. "Myslím si, že jsme byli herně i hokejově na lepší úrovni než Nymburk. Mělo to jediný, jednoduchý háček - nedávali jsme góly, což nás stálo výhru."

Celkově vyjádřil nad uplynulým víkendem spokojenost. "Zápas byl z mého pohledu dobrý."

7. třída: HC Letci - Nymburk 4:4 (1:4, 3:0, 0:0)
Branky domácích: Vašíček 2, Blažek, Kužel. Asistence: Pražák 2, Sabol, Kužel.

Osmička bojovala se zdravím

Osmáci proti Mladé Boleslavi nezačali úplně nejlépe a znovu je trápil špatný vstup do utkání, na což trenéři pravidelně mužstvo upozorňují. Přesto nakonec duel vyústil ve vítězství 8:5.

"Jsem rád, že jsme to nějak dotáhli do vítězného konce, protože to nebylo jednoduché," přiznal trenér Martin Uldrich. Na stále ještě chřipkou postiženém týmu viděl únavu, která doznívala i o víkendu.

"Chci klukům poděkovat, že to zvládli. V šatně teď pořád lítají bacily, kdybychom byli všichni zdraví, tak by to asi vypadalo trochu jinak," povídal kouč Uldrich.

Od dvanácté minuty utkání si ale všímal zdravotních problémů u hráčů, které měly na jejich výkony vliv. "Bylo vidět, jak všichni chodí na střídačku zadýchaní a v předklonu, což momentálně nebývá. Takže ještě jednou - jsem rád, že jsme vyhráli."

8. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 8:5 (2:1, 2:2, 4:2)
Branky domácích: Tůma 3, Broš 2, Bucek, Trunda, Strnad. Asistence: Bucek 2, Pinkas, Tůma, Trunda, Dobrov, Broš, Strnad.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka