Letňany prohrály s Kladnem i na Spartě
neděle 20. listopadu 2016

Mladší dorost opět dvakrát padl. Obavy ovšem nepanují

Závěr první části sezony mladšímu dorostu příliš nevyšel. Přestože v úvodních třinácti kolech prohrál jen dvakrát, v posledních čtyřech duelech padl pokaždé. Naposledy nestačil na Kladno, jemuž doma podlehl 1:5, a na pražskou Spartu, která Letce porazila 6:2. Nutno však podotknout, že trenéři Tomáš Blažek s Ladislavem Kadaněm z nepříznivých výsledků rozhodně ve stresu nejsou.

Mají k tomu totiž důvod. Zaprvé: tým si už s předstihem zajistil postup do další fáze soutěže. Zadruhé: trenéři zkoušeli dávat příležitost dalším hráčům na soupisce.

"Měli jsme tam dokonce jednoho kluka z osmé třídy," poznamenává Kadaně.

Především se však Letci museli obejít bez svého klíčového dua. Tím je Karel Klikorka s Tadeášem Pinkasem, kteří vypomáhali staršímu dorostu. Jejich absence byla pochopitelně znát.

"Stačí se podívat na statistiky, že v každém týmu jsou dva hráči, kteří mužstvo táhnou a dokážou rozhodovat zápasy. Jedinou výjimkou je snad Sparta, která má takových kluků víc. I my takové bohudík máme a díky tomu mohou dostat šanci ostatní, kteří to mohou vzít na sebe," říká Kadaně, podle nějž i přes prohry nebyly výkony jeho svěřenců úplně nejhorší.

Proti Kladnu však hráči nenastoupili s úplnou koncentrací. Působili dost bojácně, báli se chodit do soubojů, předržovali kotouče. Zkrátka to nebylo ono. 

Stejně to zpočátku vypadalo i v duelu s favorizovanou Spartou, o čemž svědčí neuvěřitelných 74 střel, jimž musel čelil letňanský gólman (proti Kladnu jich bylo 45). Hráči se však postupem začali zvedat a v některých chvílích nepředváděli podle trenéra špatný výkon. Především se dokázali uvolnit, hrát důrazněji a nahrávat si rychle kotouče.

Teď všechny zajímá, jak se Letňany popasují s mnohem těžšími soupeři než dosud. V další části sezony je čeká dvacet utkání. Kromě Sparty, Plzně a Litvínova přibudou z další skupiny České Budějovice a Hradec Králové.

"Takže další dva těžší soupeři, což je jedině dobře. Uvidíme, jak to bude vypadat."

První utkání by mělo být na programu v neděli 27. listopadu.

HC Letci - Kladno 1:5 ((0:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Tzovairis (Vlček) - 9. Urban (Hasil), 15. Hasil (Karásek), 26. Bernat (Smažík), 39. Urban (Hasil), 48. Zíka. Rozhodčí: Hornáček - Karda, Štofa. Vyloučení: 6:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 24:45.

Sparta Praha - HC Letci 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 9. Čermák (Prymula), 34. Najman (Pšenička, Zemchenkov), 38. Prymula (Čermák, Vitouch), 42. Pšenička (Klimo, Vitouch), 52. Prymula, 58. Prymula (Čížek, Pšenička) - 53. Vlček (Zedek), 57. Adamec (Riley). Rozhodčí: Hodač - Krátký, Zháňal. Vyloučení: 3:3. Bez využitíStřely na branku: 74:20. Diváci: 41.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka