Žáky čekala mise venku, zápas pětky odložen
úterý 15. listopadu 2016

Šestka se sedmičkou padly. Body tak přivezli jen osmáci

Tři venkovní utkání sehráli letňanští žáci během víkendu, úspěšná ale byla jen osmička. Ta si v Kolíně užívala desetigólovou kanonádu, zatímco šesťáci ve stejném městě těsně prohráli a sedmáci marně bojovali na ledě Poděbrad. Důležité je ale zmínit, že i přes prohru trenéři své týmy chválili. S Poděbrady se měla utkat také 5. třída, jejíž zápas byl ale z důvodu soupeřovy marodky odložen.

Šestka mocně dotahovala, ale marně

Šestka v předchozím utkání těsně porazila Hvězdu, tentokrát však těsně podlehla 3:4 v Kolíně. Vyrovnaný nebyl jen výsledek, ale také hra obou soupeřů, takže Ladislav Kadaně neměl svému týmu moc co vytknout.

Něco ale přece jen. "Byl to naprosto vyrovnaný zápas, možná jsme byli i chvílemi lepší, ale rozhodla koncovka a náš nedůraz před vlastní brankou," hledal chyby letňanský trenér. "Zatímco Kolín dal všechny branky z dorážek, my chodit do branky nechtěli. Máme v téhle skupině těžké soupeře a znovu se to potvrdilo."

Těší ho naopak to, že se svěřenci za stavu 1:4 nevzdali a utkání dvěma góly v poslední třetině výrazně zdramatizovali. Závěrečná hra při power-play ale už další trefu nepřinesla.

"Ale nechodíme do koncovky na sto procent, to je zatím špatné," vidí nedostatky Kadaně. "Na druhou stranu se mi líbí, že si dokážeme na ledě vyhovět a dát si včas přihrávku."

6. třída: Kolín - HC Letci 4:3 (1:0, 3:1, 0:2)
Branky hostů: Vosmík, Flieger, HoráčekAsistence: Godochkin.

Sedmička statečně bojovala proti starším

Sedmáci po snadné výhře nad Kolínem narazili na silově hrající Poděbrady a prohráli 5:7. Soupeř měl však ve svých řadách starší ročník, což mu pravidla této soutěže povolují, a rozdíl byl znát hlavně ve fyzické hře.

"Obvykle se k tomuhle nevyjadřuju, ale u nich bylo evidentní, že proti nám hrají starší kluci. Právě to nakonec rozhodlo, protože my jsme v sobotu odehráli super zápas," ocenil bojovnost mužstva trenér Martin Kotyra.

Výkon z tohoto duelu označil za jeden z nejlepších, který Letci v této sezoně podali. "Byla tam bojovnost, nasazení, kombinace i týmové pojetí. Všechno, co jsme po týmu chtěli, hráči v zápase předvedli."

Mužstvo se podle něj přesto nevyvarovalo chybám v ofenzivě i obranné práci, "ale to se všechno vypiluje," věří Kotyra. "Jde o to, aby hráči dělali vše naplno a nebáli se větších kluků, protože za dva roky v dorostu se proti nim stejně střetnou. Aspoň si můžou pomalu zvykat."

7. třída: Poděbrady - HC Letci 7:5 (3:1, 1:3, 3:1)
Branky hostů: Kovalyov 2, Vašíček, Kužel, Kudrna. Asistence: Czech, Van Luyk, Šíba, Křišťan.

Osmička i díky motivaci vstřelila desítku

Osmáci už podruhé v řadě zvítězili s čistým kontem a po devítigólové náloži pražské Hvězdě dokonce nadělili desítku v Kolíně. Přitom mívají dlouhodobě problémy s rozjezdem do utkání a ani to sobotní nebylo výjimkou.

Letci první třetinu vyhráli jen 1:0, zbytek branek padl až v dalším průběhu zápasu. "Nebylo to snadné, protože soupeř celkem slušně bránil. Ale v momentě, kdy se nám podařilo párkrát se prosadit, položili jsme Kolín na lopatky," popisoval trenér Martin Uldrich.

Vstupy do utkání přitom považuje za velkou slabinu svého týmu. "Neumíme na led vletět a hrát od první minuty. I tady se to lámalo až ve druhé polovině zápasu." S kolegou Michalem Brošem tak motivoval mužstvo tím, že pokud nevstřelí deset gólů, budou hráči běhat. "Aby se předešlo tomu, že to někdo za rozhodnutého stavu vypustí."

Nutno podotknout, že Kolínu před sezonu odešly dvě opory a ta třetí - největší - je dlouhodobě zraněná, "takže neměli takovou sílu dopředu," připomněl trenér Uldrich. "Víc nás prověří jiní soupeři," dodal.

8. třída: Kolín - HC Letci 0:10 (0:1, 0:3, 0:6)
Branky hostů: Broš 3, Dobrov 2, Tůma 2, Straka, Trunda, Václavík. Asistence: Václavík 3, Straka 2, Tůma 2, Trunda, Bucek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka