Tři třídy hrály o víkendu, šestka ve středu
středa 09. listopadu 2016

Žáci řádili. Připsali si vysoké výhry či premiérové nuly

Žákovské týmy Letců prožily výsledkově velmi vydařený víkend. Všichni totiž zvítězili vysokým rozdílem a ve dvou případech bylo dosaženo i čistého konta. Pětka se sedmičkou si hladce poradily s Kolínem, který si v obou případech odvezl gólovou nadílku, osmá třída pak hravě přehrála pražskou Hvězdu. S tou ve středu dohrávala kolo také šestka a po vydařeném obratu si cenné vítězství připsala i ona.

Pětka vyhrála nejvyšším rozdílem

V prvním vzájemném utkání si páťáci jasně poradili s Kolínem a podobný scénář se měl opakovat. To se nakonec potvrdilo, když Letci přehráli oslabeného soupeře hladce 18:3.

Nutno podotknout, že Kolín dorazil do Ice Areny jen s deseti hráči, z nichž někteří byli ještě navíc o rok mladší. To se potvrdilo už v prvním dějství, které Letňany vyhrály 5:1. Skóre pak dále navyšovaly i v dalším průběhu utkání, jež bylo do poslední minuty v jejich režii. 

Kouč Jan Zlatohlávek mohl být spokojený, i přesto měl určité výtky. "Z utkání mám smíšené pocity. Měli jsme pár výborných střídání, z nichž padly pohledné branky. Byly tam ale i úseky, ve kterých jsme se přizpůsobili unavené hře soupeře a hráli jsme lajdácky do obrany," vysvětloval.

"V konečném součtu ale musím utkání hodnotit jako dobré," uznal letňanský trenér. Jeho svěřenci si tak spravili chuť po prohře s Hradcem Králové, na což by měli navázat i v sobotu proti posledním Poděbradům.

5. třída: HC Letci - Kolín 18:3 (5:1, 7:1, 6:1)
Branky domácích: Panýr 4, Dvořák 3, Hynek 3, Kudrna 3, Žák 2, Klíma, Ciolek, Porubský. Asistence: Dvořák 2, Porubský 2, Herčík, Klíma, Motlíček, Neuhäusl, Vančura.

Šestce se podařil parádní obrat

Šesťáci na přání Hvězdy museli sobotní utkání přesunout až na středu, ale líto jim to být nakonec nemuselo. Na zápas se pečlivě připravili a podali výkon, ze kterého byl trenér Ladislav Kadaně přímo nadšený.

Jeho tým stejně jako v září vyhrál těsně o gól, tentokrát doma 3:2. "Fantazie. Na tak malé kluky to bylo velmi pohledné utkání, vyrovnané a dramatické. Byla radost se koukat na to, jak kluci makají."

Na svých svěřencích Kadaně ocenil především to, že táhli za jeden provaz, nepředržovali zbytečně kotouč, dávali si včas nahrávky a stříleli pohledné góly. Dva až ve třetí třetině, čímž otočili nepříznivý vývoj.

"Přitom soupeř je to velmi kvalitní, hraje většinou vyrovnané zápasy s každým," dodal Kadaně. V sobotu jede šestka do Kolína.

6. třída: HC Letci - Hvězda Praha 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky domácích: Vašíček 2, Horáček. Asistence: Šrámek 3, Vašíček.

Sedmička si připsala první nulu

Sedmá třída hrála v posledním měsíci nevyrovnaně a třeba poslední zápas skončil vysokou prohrou v Hradci Králové. Tentokrát ale šlapalo vše tak, jak mělo, a Letci dominovali v souboji s Kolínem, když vyhráli 11:0.

"Minule jsme s nimi hráli 4:4, ale měli jsme jednoznačně vyhrát. Teď jsem chtěl, abychom na ně vlítli, dali rychle gól a vydrželi hrát celý zápas, což se nám povedlo," pochvaloval si výkon trenér Martin Kotyra.

Dařilo se všechno. Mužstvo si vytvářelo šance a i skvěle bránilo, díky čemuž udrželo vůbec první nulu v sezoně. "Naše obrana fungovala bezchybně. Podrželi nás i oba gólmani, kteří neudělali žádnou chybu," hodnotil Kotyra defenzivní činnost Letců. 

Důležité je, že se sedmáci poučili z minulého týdne. Vidět je to i v tréninku, kde se dle kouče zvýšila pracovní morálka. "V tréninku to funguje, kluci makají, zvedli se a chtějí. Nesmíme usnout na vavřínech a pokračovat v tvrdé práci." V sobotu prověří Letce Poděbrady.

7. třída: HC Letci - Kolín 11:0 (4:0, 2:0, 5:0)
Branky domácích: Křišťan 5, Kovalyov 2, Vašíček, Šercl, Czech, Šíba. Asistence: Šíba 4, Kudrna 4, Sabol 2, Czech 2, Kalina, Štípek, Šercl, Kovalyov.

Osmička si splnila povinnost

Osmička v posledních zápasech boduje. Na rozdíl od začátku soutěže totiž dokázala zvládnout i zápasy s papírově těžšími soupeři. Proti Hvězdě si pak mužstvo trenéra Martina Uldricha splnilo povinnost, když zvítězilo 9:0. Poprvé v sezoně tak Letci neinkasovali.

I přes šestý zápas bez prohry a vysokou výhru nebyl kouč Uldrich spokojen. "Problém je s tím, že soupeři se bojí, že u nás dostanou dardu. Naopak naši kluci nepředvádí stoprocentní nasazení," připomíná hlavní potíž v letošním ročníku. 

Letci tedy snadno vyhráli, ale dle trenérových slov měl být souboj ještě mnohem jednoznačnější. "Tenhle výsledek jsme uhráli stylem lážo plážo. Těch gólů mělo být víc. Spokojený jsem nebyl, z naší strany to nebylo ono. Výhru bereme jen jako povinnost," přiznal.

Tento týden čeká osmáky ještě slabší Kolín, ale příští čtvrtek se postaví libereckým Bílým Tygrům, a tam už bude o motivaci postaráno.

8. třída: HC Letci - Hvězda Praha 9:0 (2:0, 3:0, 4:0)
Branky domácích: Tůma 3, Broš, Bucek, Straka, Strnad, Trunda, Václavík. Asistence: Bucek 3, Tůma 2, Novotný 2, Pinkas 2, Dobrov, Strnad.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka