Letci podlehli Ústí, pak přehráli Vary "B"
úterý 08. listopadu 2016

Na divokém Západě. Junioři přitahují gólové přestřelky

Forma je vrtkavá a výsledky kolísavé. Ale jedním si u letňanských juniorů můžete být jisti - v jejich zápasech padá spousta gólů. V prvoligové skupině Západ zapisují jeden divoký výsledek za druhým a uplynulý víkend nebyl žádnou výjimkou. Letci nejprve doma prohráli páteční bitvu 6:7 s Ústím nad Labem, aby dva dny nato uspěli v Sokolově po přestřelce 8:4 proti rezervě Karlových Varů.

Vážně to tak trochu připomíná divoký Západ. Vždyť v pátek padlo 13 branek a v neděli jen o jednu méně. I v předminulých dvou kolech bylo k vidění po devíti gólech v každém zápase, všechny výsledky najdete ZDE.

V první lize junioři nehrají o šanci postupu do extraligy, a tak je možná jejich hokej o to víc otevřený. 

Jenže oba poslední duely měly zcela odlišný závěr. Zatímco proti Ústí Letci ztratili slibný náskok a nakonec prohráli, v Sokolově se jim naopak povedlo dotáhnout bitvu do vítězné tečky.

Ale pěkně popořádku...

"Za stavu 4:2 jsme měli šance, ale neproměnili jsme je. V polovině zápasu došlo k úpadku, lehce jsme se uchlácholili a mužstvo polevilo,"vrátil se k pátečnímu klání asistent trenéra Martin Uldrich. 

Letci sehráli s vedoucím Ústím vyrovnanou partii, ale Severočeši dali v poslední třetině rozdílovou branku. "Dali jsme soupeři prostor, aby začal líp bruslit, tvořit hru a střílet. A tím nás nakonec i přehrál. Je to velká škoda," litoval Uldrich.

Zato v neděli se mohli Letci vracet domů s dobrým pocitem. V Sokolově svedli drama, které se jen tak nevidí. Vstoupili do něj koncentrovaným výkonem už od začátku, ale po pauze hráči přestali plnit pokyny. Jako by byl kouč Jiří Malinský prorokem, když v kabině upozorňoval na nebezpečí...

Letci si totiž nechali vzít opět slibný náskok a domácí dvěma góly ve druhé třetině srovnali. "Hodně jsme v prostřední části polevili, hráli jsme úsporný hokej. A čekali, co z toho vyplyne," viděl Uldrich. Vary po vyrovnání byly blízko dalším gólům, ovšem Pražané jejich nápor "přežili".  

V kabině pak přišel další proslov. A třetí třetina byla v letňanském podání vyloženě parádní. Z hokejek Letců padlo v závěrečné dvacetiminutovce pět gólů, a tak západočeskému sokovi oplatili porážku z předchozí vzájemné bitvy. 

"Bylo vidět, že když mužstvo chce, má k tomu stoprocentní přístup a zůstane koncentrované a disciplinované, může hrát opravdu s kýmkoliv. Byli jsme šťastní, co kluci nakonec předvedli," těšilo trenéry.

Teď se čtvrtý tým tabulky připraví na dvě utkání doma. Protože je to paradoxně domácí hřiště, kde to Letcům v letošní sezoně nejde. Vždyť sbírají úspěchy převážně venku, z šesti dosavadních duelů v Ice Areně ukořistili pouhých pět bodů a to je zatraceně málo.

Vylepší si bilanci s Litoměřicemi a Kláštercem nad Ohří?

HC Letci - Ústí nad Labem 6:7 (2:2, 2:2, 2:3)
Branky domácích: Kazda 2, Poljanyčka, Pařík, Chládek, Kučera Jan. Asistence: Kazda 2, Honetschläger 2, Pražienka 2, Kučera Jakub, Poljanyčka, Satran.

Karlovy Vary "B" - HC Letci 4:8 (1:3, 2:0, 1:5)
Branky hostů: Honetschläger 2, Satran 2, Vojtela, Urban, Husák, Poljanyčka. Asistence: Poljanyčka 4, Husák 2, Satran 2, Soukup 2, Kazda, Kučera Jakub, Kučera Jan.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka