"Áčko" vyhrálo 5:1 nad Bohemians Praha
pondělí 07. listopadu 2016

Nejhorší výkon. Přesto se muži osamostatnili ve vedení

Letňanský "A" tým se v Pražském přeboru konečně osamostatnil na špici tabulky. Může za to nejen vítězství 5:1 nad posledními Bohemians, ale také další zaváhání Hvězdy, která padla v Lomnnici nad Popelkou. Letci podle svého kouče odehráli nejhorší utkání v dosavadní sezoně, ale na výhru jim to i tak stačilo. Následující víkend je čeká duel se Žižkovem, kterým zakončí první půli základní části.

Zatímco Bohemka v soutěži zůstává stále bez bodu, Letňany jich mají už dvanáct. Letošní ročník Pražského přeboru je oproti předchozím zatím mimořádně vyrovnaný, byť se Letci v čele tabulky už osamostatnili.

Zato za nimi je přetlačovaná.

Druhá je s 10 body překvapivě Roudnice nad Labem, třetí se stejným počtem bodů, ale zápasem navíc právě rival z Hvězdy. Čtvrtý s devíti body Žižkov, osm bodů pak mají pátá Lomnice a šesté Louny. Ve spodku tabulky už jsou jen Kobra "B", Olympik a Bohemians.

Suverenitu si tak navzdory zaváhání s Hvězdou uchovávají jen Letci, kteří si v sedmém zápase připsali už šesté vítězství. Třebaže to poslední sice bylo jednoznačné, ale s vlastní hrou spokojeni příliš nebyli.

"Vážně to byl nejhorší zápas v sezoně. Nikomu se nic nechtělo, všichni to věděli a všichni si to navzájem vyčítali," přiznal na rovinu trenér Jan Doutnáč. "Střely tam byly a jejich gólman zachytal moc dobře. Ale naši hráči se nedokázali pořádně nakopnout, protože šli do zápasu s tím, že už ho mají dopředu vyhraný."

Letci tak po jediné porážce z poloviny října vyhráli už potřetí v řadě a soupeřům sázejí jednu gólovou nadílku za druhou. Nutno dodat, že poslední tři kola odehráli s posledními třemi týmy soutěže.

"Už jsme si to říkali před utkáním, že právě tyhle zápasy nabízejí možnost vyzkoušet si různé herní varianty. Sehráli jsme docela dobře přesilovky, ale jinak jsme neměli drajv a do soubojů jeden na jednoho se nám moc nechtělo, takže to mou představu nenaplnilo," dodal kouč Doutnáč.

Za týden může přijít hodnocení první poloviny základní části, kterou jeho mužstvo zakončí bitvou se Žižkovem. Doutnáče jeho dnes mrzí zaváhání na Hvězdě. 

"Obzvlášť když Hvězda vyhrála jen tři utkání, z toho jedno proti nám. Na takové souboje bychom se měli hecnout. Tak doufám, že nám za pár týdnů vyjde odveta."

HC Letci - Bohemians Praha 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Horáček (Šulc, Mišner), 21. Mišner (Zima, Šulc), 29. Kadaně (Horáček, Mrázek), 38. Mrázek, 59. Zima (Šulc) - 46. Schubert.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka