Mladší dorostenci porazili také Litvínov
neděle 30. října 2016

Páté vítězství a dorost se těší na jinou úroveň soupeřů

Mladší dorost opět potvrdil, že je v parádním rozpoložení a připsal si už páté vítězství za sebou. Tým trenérské dvojice Tomáš Blažek - Ladislav Kadaně porazil v domácím prostředí 5:2 silný Litvínov a definitivně si zajistil účast v další fázi soutěže, kde už ho čekají jen samí kvalitní soupeři. "Minule jsme to špatně spočítali, ale teď už je postup jistý na sto procent," usmívá se asistent Kadaně.

Popravdě: vzhledem k tomu, že do konce první skupiny zbývalo odehrát pět kol, nikdo nepochyboval, že by účast v play-off Letci pustili. Tým je ve vynikající formě i rozpoložení, hráči si zápasy vyloženě užívají a předvádějí potěšující výkony.

Celkem přesvědčivé vítězství nad Litvínovem to jen potvrdilo. 

První třetina sice skončila nerozhodně 1:1, ovšem letňanští borci rozhodli v polovině utkání, kdy během tří minut vstřelili tři góly - dva z toho dokonce během necelých šedesáti vteřin. 

Rozhodující bylo využívání početních výhod. Letci měli k dispozici čtyři a ve třech dali gól. To byl základ vítězství. "Pak se dá říct, že jsme od půlky zápasu už jen kontrolovali výsledek. Kluci si ale za vítězstvím šli od úplného začátku," říká asistent Kadaně.

Ten odmítá, že by spolu s hlavním koučem Blažkem mužstvo začínal nějak speciálně připravovat na další fázi sezony, ve které Letce čekají už jen samí těžcí soupeři. "Jedeme pořád stejně, snažíme se pracovat na tréninku a přistupujeme ke každému zápasu úplně stejně. Je super, že jsme postoupili do play-off, ale musíme dál bojovat. Postup totiž vůbec nic neznamená."

To je pravda. Hráči jsou sice momentálně nahoře a hodně si věří, zvládají i duely se silnými rivaly jako je Litvínov, jenže situace se může během chvíle rychle změnit.

"Potenciál tam určitě je, máme v týmu dva tři kluky, kteří jsou výkonnostně odskočenější. K nim můžeme připočítat hráče, kteří docela dost makají a snaží se. Daří se nám, máme i štěstí a zatím to klape. Ale může se stát, že přijde nějaké zranění a my zase nemáme tak široký kádr. Pak prohrajeme dva zápasy a můžeme jít psychicky dolů," zůstává Kadaně při zemi.

Pro Letňany je však jedině dobře, že si mladší dorost zahraje s mnohem kvalitnějšími soupeři než dosud. Hráči totiž díky tomu budou nuceni se posouvat, snadná vítězství - jako například 10:1 z Kladna z minulého týdne - dorostencům nic moc nedají.

"Už se na to těšíme, kluci zase nasbírají nové zkušenosti a něco se naučí," uzavírá trenér.

HC Letci - Litvínov 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Krchňák (Vrba, Klikorka), 30. Pinkas (Vlček, Riley), 32. Pinkas (Riley), 32. Zedek, 52. Pinkas (Vlček, Klikorka) - 15. Myšák, 30. Myšák (Jindra). Rozhodčí: Vrba - Schopf, Lichtenberk. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. Diváci: 78. Střely na branku: 31:38.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka