Letci podlehli vedoucímu Chomutovu těsně
sobota 29. října 2016

Zahazování šancí. I proto starší dorost nepřekvapil lídra

Čtvrtou porážku v řadě si v extraligové skupině Západ připsali starší dorostenci Letňan. Přitom v pátek byli velmi blízko velkému překvapení. Na ledě zatím suverénního Chomutova dlouho hráli vyrovnanou partii, ale po rozhodujícím gólu z druhé třetiny těsně prohráli 2:3. Trenér Martin Rousek to přisuzuje především neschopnosti v koncovce, která Letce dlouhodobě trápila. Co s tím?

Chomutov je neoblíbeným soupeřem Letňan, které proti němu mají zatím z tří utkání nula bodů. Byť to v ani jednom případě nebyl žádný propadák. "Jenže nás sráží koncovka, ta je v našem případě žalostná," posteskl si trenér Martin Rousek. "Stojí nás to lepší výsledky."

V Chomutově jeho mužstvo inkasovalo hned z prvního oslabení po zbytečném faulu. Ještě během první třetiny ale v rozmezí dvou minut dokázali Letci skóre otočit, jenže vteřinu před přestávkou inkasovali na 2:2.

"Naprosto nesmyslný gól. Nemůže se stát, že si hrajeme s pukem ve vlastní třetině a chceme to udržet do konce," kroutil hlavou Rousek. "Udělali jsme tam chyby a soupeř z toho vyrovnal."

Ve druhé části Severočeši přitlačili a Letňany prvních deset minut téměř nepustili z třetiny. Byl z toho však jen jeden gól, leč rozhodující. Hosté poté začali hru vyrovnávat a 15 sekund před druhou pauzou měli možnost trestného střílení. Příležitost nevyužili.

V závěrečné desetiminutovce se Letci nadechovali k náporu, ale opět je srazila koncovka. "Že nedáme trestné střílení, to se může stát. Ale že situace 2 na nikoho ani nezakončíme, to už je špatně. Jak řekl můj asistent Honza Zlatohlávek - nedat takovouhle tutovku je jako udělat hrubku v obraně," dodal Rousek.

"Koncovka nás stojí lepší výsledky, těch bodů jsme mohli mít daleko víc. Zápasy to nejsou špatné, kluci dřou. Ale tohle musíme zlepšit," uzavřel Rousek.

Chomutov - HC Letci 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Ouřada (Kleiner, Černý), 20. Studený (Chlán, Procházka), 27. Bajer (Štochl) - 17. Rousek (Schönbauer, Larsen), 19. Danov (Gebell). Rozhodčí: Vyštejn - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 49:20.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka