sobota 10. prosince 2011

Písek si z Letňan odvezl bod

Základní část extraligy staršího dorostu se chýlí ke konci a v sobotu se tak v ICE ARENĚ letos naposledy střetli Letci s Pískem, aby nasbírali body do druhé části soutěže. Letci předváděli dvě třetiny výborný hokej, nicméně důrazný Písek měl lepší závěr utkání a tak se rozhodovalo, v této sezóně pro Letce již po šesté, v samostatných nájezdech. Ty nakonec lépe zvládli Letci a připsali si tak dva body.

Utkání začalo velice opatrně, nicméně domácí se po pár minutách oklepali a hra se tak odehrávala především před brankou hostů. Letci v první pětiminutovce vyslali na branku hostů několik nepříjemných střel, Mazuch v brance byl ale pozorný a všechny pokusy pokryl. Skóre utkání tak otevřel domácí Štosek, když v 8. minutě při přesilové hře propálil od modré čáry vše, včetně píseckého Mazucha v brance (1-0).
V následujících deseti minutách několikrát nebezpečně zahrozili i hosté a to především v 16. minutě při přesilové hře Letců, když se do samostatného úniku dostal Volf, nicméně domácího Švihálka překonat nedokázal. Poslední dvě minuty první třetiny opět patřili Písku, nicméně Švihálka nepřekonali a tak šli domácí do kabin s jednogólovým náskokem.

V začátku druhé třetiny byli Letci opět aktivnější, nicméně hra se brzy vyrovnala a oba brankaři měli možnost ukázat co umí. Nakonec měl trochu více práce do 30. minuty domácí Švihálek, kapituloval ale až o dvě minuty později. Dnes velice aktivní Vlk se dočkal vyrovnávací branky, když s přehledem poslal puk nad Švihálkovo rameno (1-1).
Vyrovnávací branka odstartovala střeleckou přehlídku družstev a v následujících osmi minutách tak diváci viděli přetahovanou o vedení v zápase. V 37. minutě se v útočném pásmu dostal k puku domácí Brejcha a stejně jako Vlk si nelámal s ničím hlavu a vymetl růžek Mazuchovy branky (2-1).
V 38. minutě mohly Letci navýšit náskok, nicméně nahozený puk skončil pouze na tyči. Naopak minutu před koncem domácí Janda nadvakrát nepřesně přihrával v obranném pásmu a k puku se opět dostal písecký Vlk a srovnal skóre na 2-2.
Zdálo se, že do kabin se půjde za nerozhodného stavu, domácí Karabáček byl ale proti. Půl minuty před koncem 2. třetiny si vzal v obranném pásmu puk, přebruslil všechny písecké hráče, z pravé strany se natlačil před Mazucha v brance a blafákem do backhandu poslal Letce v čase 49:56 do vedení 3-2.

Třetí třetina ale ukázala sílu píseckého družstva. Naopak Letci se příliš stáhli do obrany a nakupili mnoho individuálních chyb. Jedna taková nakonec přišla v 45. minutě při vlastní přesilové hře Letců, když se k puku na modré čáře dostal Šír a zcela zbytečně váhal se střelou na branku tak dlouho, až mu puk písecký Indrák vypíchl a samostatný únik zakončil pod břevno Švihálkovy branky (3-3).
Písek začal po ledě doslova létat a Švihálek opět dokazoval, že i mladý brankař může být oporou svého týmu, když se pro písecké po zbytek utkání stal nepřekonatelnou překážkou.

Pětiminutové prodloužení jednoznačné patřilo Písku a Letci si poprvé v této sezóně vyzkoušeli hru 3 na 3 při vyloučení na obou stranách. V těchto pěti minutách jako by Letci vůbec nebyli na hřišti a Švihálek musel likvidovat tři samostatné nájezdy Písku, z toho jedno trestné střílení. štěstí ale dnes stálo na straně domácích a utkání s tak muselo rozhodnout až v nájezdech.

V nich byl úspěšný pouze domácí Brejcha a bod navíc tak zůstal doma v Letňanech.

V pondělí vyrážejí k poslednímu utkání základní části Letci do Havlíčkova Brodu, na stadion soupeře, kterého v této sezóně ještě nedokázali porazit (14:00). 

VÝSLEDKY 27. KOLA

TABULKA PO 27. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka