pátek 09. prosince 2011

Starší dorost bodoval proti Mountfieldu

Po delší době dokázal starší dorost uhrát body v základní hrací době, když porazil Mountfield na jeho hřišti 3:1. V tomto kole bohužel Letci ztratili možnost dostat se do skupiny A, která má jistou účast v play-off - Hradec zvítězil v Boleslavi 6:1 a zajistil si tak 4. příčku ve skupině střed. V následujících dvou utkáních tak Letci mohou sbírat body do tabulky skupiny B, kde se aktuálně pohybují v první polovině. Pokud by drželi 4. příčku na konci druhé části ELSD, postoupili by do play-off, kde se sejde 16 nejlepších týmů ročníku 2011/2012.

Zatímco Mountfield měl již včera jistou účast ve skupině play-off, pro Letce stále žila naděje, že by v případě prohry Hradce mohly do této skupiny ještě proklouznout. Bohužel i Hradci se podařilo bodovat a tak Letci už teď vědí, že stejně jako loni, skončí i letos ve skupině play-out. Oproti loňsku se jim podařilo nasbírat poměrně slušný počet bodů a tak druhou část sezóny pravděpodobně odstartují v první polovině tabulky skupiny B. Nicméně ve hře je stále ještě 6 bodů ze základní části a o ty je třeba bojovat.

Teď ale můžou starší dorostence hřát důležité tři body za včerejší vítězství v Budějovicích. Bojovné utkání plné nevyužitých šancí na obou stranách nakonec zvládli lépe hosté, nicméně oba týmy měli mnohem více šancí než "jen" na čtyři branky.
V první bezgólové třetině to několikrát nepříjemně hrozilo gólem na obou stranách, nicméně pozorní brankaři a nepřesná koncovka hráčů znamenala bezgólových prvních 20 minut.
Největší šanci Letců měl ve 13. minutě Karabáček, když jel téměř sám na domácího Trelce, zakončil ale nepřesně a pak Arnošt, který zcela sám v backhandovém blafáku 15 vteřin před koncem přestřelil.

V 28. minutě se opakovala situace ze 13. minuty, Karabáčka ale Trecl opět vychytal, nicméně následující 2 minuty hráli Letci přesilovou hru a současně se vstupem budějovického hráče na led dokázal po přihrávce Karabáčka puk dostat za Treclova záda Litera (0-1).
V 33. minutě krásným pasem Kadlec vyslal svého spoluhráče Šestáka do úniku a ten nedal letňanskému Švihálkovi šanci a nekompromisně zakončil pod břevno branky hostů (1-1).
Letci se i po inkasované brance dál tlačili do útoku a stříleli z každé pozice, nicméně pozorný Trecl všechny pokusy pokryl a tak druhá třetina o osudu utkání nerozhodla.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí a Švihálek měl mnoho práce, aby udržel vyrovnaný stav utkání. V 46. minutě dokázali domácí protlačit puk za brankovou čáru, nicméně pozorní rozhodčí viděli posunutou branku a gól neuznali. Budějovice v těchto chvílích jednoznačně ovládali utkání a několikrát mohli rozhodnout, nicméně buď je zradila koncovka nebo jim stála v cestě letňanská obrana.
Letci se chytly až v 53. minutě, kdy dostali výhodu přesilové hry a opět v podstatě současně se vstupem budějovického hráče zpět na led dokázali vstřelit gól - vyraženou střelu Jandy vrátil do odkryté branky Chvátal (1-2).
Do konce utkání zbývalo 5 minut a Mountfield neměl jinou možnost, než vše vsadit na útok. Půl minuty před koncem se vhazovalo v pásmu Letňan a Mountfield po time-outu odvolal brankaře. K odraženému puku se v obraném pásmu dostal Litera a backhandovým obloučkem, který se doslova došoural za brankovou čáru, vteřinu před koncem utkání přidal třetí gól Letňan a pouze tak pečetil tři body pro Letce (1-3).

Letce teď čekají dvě těžká utkání. V sobotu hrají doma s Pískem (15:30) a hned v pondělí míří k poslednímu utkání základní části do Havlíčkova Brodu (14:00).

VÝSLEDKY 26. KOLA

TABULKA PO 26. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka