Týmy Letňan čekala porce šesti zápasů
úterý 20. září 2016

Dvě gólové kanonády. Mezi třídami žáků vyčnívali páťáci

Porci šesti mistrovských zápasů sehrály dohromady čtyři žákovské třídy Letců. Pětku se sedmičkou totiž čekali soupeři v sobotním i nedělním dni. Pokud by se vyhlašovalo mužstvo uplynulého víkendu, patřil by tentokrát titul těm nejmladším. Páťáci totiž nadělovali spoustu gólů a stejně jako sedmáci zatím v lize neprohráli. Šestka naopak na svou první výhru zatím čeká a tentokrát prohrála i osmička.

Pětka si užila střelecký víkend

Páťáci mají za sebou víkend dvou vysokých vítězství, která si připsali v Kolíně a doma proti Poděbradům. Sobotní i nedělní bitva skončila dvoucifernou výhrou - v prvním případě 10:1, ve druhém 13:1.

Především díky herní převaze, kterou malí Letci proti svým soupeřům předvedli, byl s výkonem spokojen i trenér Jan Zlatohlávek. Přestože tvrdí: "V neděli jsme mohli být ještě více produktivní."

"Ale hráči za oba dny zaslouží pochvalu. Pevně věřím, že všichni zůstanou nadále pokorní a pracovití. A že jim tyhle dvě vysoké výhry nestoupnou do hlavy, protože máme v předváděné hře ještě hodně rezerv," řekl Zlatohlávek, jenž vyzdvihl výkon útočníka Mathiase Porubského. 

Ofenzivní šikula si připsal hattrick v obou utkáních.

Jsou Letci v takové fazóně, nebo je o víkendu neprověřil příliš silný protivník? "Od každého trochu," odpověděl trenér. "Třeba Kolín nemá špatný mančaft, ale my jsme jejich dobré hráče k ničemu nepustili. Poděbrady byly slabší, ovšem pořád jsme mohli spoustu situací řešit líp."

Pětka tak stále nepoznala hořkou chuť porážky a po remíze v úvodním kole natahuje sérii na tři výhry v řadě.

5. třída: Kolín - HC Letci 1:10 (0:2, 1:3, 0:5)
Branky domácích: Porubský 3, Kudrna 2, Šedivý 2, Hynek, Swietek, Žák. Asistence: Dvořák, Hynek, Motlíček, Porubský.

HC Letci - Poděbrady 13:1 (6:1, 4:0, 3:0)
Branky domácích: Panýr 4, Porubský 3, Hynek 2, Dvořák, Klíma, Vančura, Žák. Asistence: Dvořák, Kudrna, Neuhäusl, Panýr, Šedivý, Swietek.

Šestka si musí na výhru počkat

Šesťáci zatím odehráli jen dvě mistrovská utkání, ale na vítězství stále čekají. Po úvodní remíze totiž podlehli 5:8 Hradci Králové. Není třeba připomínat, že východočeský tým má tradičně vysokou kvalitu.

I trenér Ladislav Kadaně to přiznal. "Musím říct, že Hradec byl celý zápas lepší, měli tam několik opravdu hodně šikovných kluků," řekl. "My jsme naopak k zápasu nepřistoupili dobře a několikrát jsme inkasovali hned na začátku."

Z hráčů se bodově blýskl především Martin Vašíček, který byl u všech pěti branek Letců. Sám vstřelil hattrick a další dva góly připravil svým spoluhráčům.

"Ale jinak jsme byli všude o krok později," vyčetl mužstvu Kadaně. "V poslední třetině, kdy jsme změnili sestavu, už začala naše hra trošku vypadat, ale to bylo pozdě. Neměli jsme čas srovnat," uzavřel trenér.

6. třída: Hradec Králové - HC Letci 8:5 (4:2, 3:1, 1:2)
Branky hostů: Vašíček 3, Brytski, Šrámek. Asistence: Vašíček 2, Brytski, Hnízdil.

Sedmička urvala další tři body

Stejně jako pětku čekal i sedmáky dvěma bitvami nabitý víkend. A v obou zápasech si vedli jako v těch dvou předchozích - zatímco v Kolíně remizovali 4:4, doma nad Poděbrady vyhráli 5:3.

Sobotní remíza ale byla podle kouče Martina Kotyry nezasloužená a výsledek bere jako ztrátu bodu. Letci podle něj měli více ze hry. "Dokázali jsme si vypracovat hodně šancí a až na jeden soupeřův gól byly všechny ostatní v naší síti smolné," hodnotil.

"V Kolíně jsme měli vyhrát. Byl to pro nás takový zápas blbec, pro Kolín naopak šťastný. Škoda," dodal. To v neděli byl s konečným skóre mnohem spokojenější, výhru bere jako zaslouženou.

"Tohle je dvouročníková soutěž a Poděbrady proti nám nasadily o rok starší kluky," připomněl Kotyra, ale nechtěl se na rozdílný věk vymlouvat. "Aspoň si naši kluci zkusili zahrát proti větším hráčům, takže pro nás jedině dobře."

Na vítězství nejvíce ocenil, že jeho družina odmakala celé utkání naplno.

7. třída: Kolín - HC Letci 4:4 (2:2, 1:0, 1:2)
Branky domácích: Kudrna 2, Křišťan, Czech. Asistence: Sabol, Křišťan, Kudrna.

HC Letci - Poděbrady 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Branky domácích: Křišťan 2, Czech, Kudrna, Blažek. Asistence: Pražák, Kalista, Šercl, Kudrna.

Osmička nestačila na favorita

Osmičku čekal horký led v Hradci Králové a domácí tým potvrdil své kvality. "Hradec patří k favoritům soutěže a my bohužel byli horším týmem," sportovně uznal letňanský trenér Martin Uldrich po sobotní porážce 3:6.

Té nasvědčoval už špatný vstup do utkání, kdy Pražané během prvních dvou a půl minut inkasovali hned dvakrát v předbrankovém prostoru. Letcům podle Uldrichových slov dělá stále problém obranná hra. "Než jsme se rozkoukali, bylo pozdě. Vzali jsme za to až druhou třetinu."

On i jeho protějšek na hradecké střídačce postupem času stáhli sestavu, ale Letci v každé třetině dostali dvě branky. "Máme de facto nejmladší kádr v soutěži, zatímco Hradec byl vyzbrojený ročníky 2003, díky čemuž nás prostě přebruslil," připomněl Uldrich.

Jeho tým má v rozjeté lize zatím bilanci jedné výhry a jedné porážky.

8. třída: Hradec Králové - HC Letci 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)
Branky hostů: Broš, Jebousek, Bucek. Asistence: Strnad, Broš, Tůma.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka