Týmy Letňan mají v červnu vstupné zdarma
čtvrtek 09. června 2016

Obří pocta. Letci se dostali do Síně slávy českého hokeje

Letcům se dostalo velké pocty - během června jsou totiž nedílnou součástí Síně slávy českého hokeje. Svoji vitrínu mají ve společnosti dalších pražských klubů, které se zaměřují na výchovu mládeže. Akce je podporována hokejovým svazem, jenž chce i takovýmto způsobem přilákat k národnímu sportu nové děti. Každý Letec má v tomto měsíci vstup na Harfu zdarma, stačí splnit jednoduché podmínky.

Informační panely, vyzdobené vitríny, jedna vedle druhé. Také Letňany se snaží upoutat pozornost veřejnosti. 

Po celý červen se totiž v Síni slávy koná projekt s názvem Praha - hokejové město, určený především pro školy, děti a mládež. Nová expozice Pražský hokej se věnuje historii ledního hokeje v hlavním městě.

Kromě cenných artefaktů a předmětů v klubových barvách jsou Letci už natrvalo zaevidováni i ve zdejším elektronickém archivu. Každý návštěvník Síně slávy se tak může o klubu dozvědět pár zajímavostí na dotykové obrazovce. A mnozí z Letců se najdou i v obsáhlé fotogalerii.

"Rozhodli jsme se tuto výstavu uspořádat, abychom lidem pražské kluby blíže představili. Je to vlastně určitá forma nového náboru dětí," říká Otakar Černý, který má projekt na Harfě na starost. 

Mimochodem - máte-li zájem Síň slávy osobně navštívit, je pro vás po celý červen otevřena ZDARMA, a to každý všední den od 10 do 16 hodin. Jedinou podmínkou je, že přijdete organizovaně jako celý tým či početnější skupina doprovázena trenérem nebo vedoucím mužstva. Svůj příchod je třeba nahlásit na telefonním čísle 702 168 925 nebo na emailové adrese info@sinslavycslh.cz.

"Jsme rádi, že máme možnost prezentovat se i touto formou," nechal se slyšet Tomáš Blažek, sportovní manažer Letňan. "Náš klub se podílí na výchově hokejové mládeže a dostat se do místa, které lidem popisuje české hokejové dějiny, to je pro nás velká čest."

Až do konce června navíc budou v Síni slávy probíhat i tématické přednášky a besedy. K dispozici jsou i letáky s informacemi k náborům, výuce bruslení a programu veřejného bruslení na pražských zimních stadionech, včetně letňanské Ice Areny.

Hokejové prostory na Harfě fungují jako výchovné vzdělávací centrum českého hokeje, sloužící široké veřejnosti. Najdete v něm nejen podrobnou prezentaci dosavadních členů Síně slávy, ale připomenete si i slavné okamžiky od počátku existence až po žhavou současnost, včetně přiblížení unikátních artefaktů z hokejové historie. Velmi oblíbenou sekcí jsou pak dovednostní disciplíny s měřením času.

V Síni slávy vás zkrátka čeká spousta zábavy a poznávání.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka