O vítězi rozhodly dva trenérské hlasy
středa 01. června 2016

Třetí ročník ankety HRÁČ SEZONY opanoval brankář Pařík

Přivítejte na trůn nového Letce sezony. Je jím talentovaný brankář Lukáš Pařík, který ovládl prestižní klubovou anketu a zároveň se v ní postaral o to, že skleněnou "oscarovou" cenu poprvé nepřevezme útočník a zástupce staršího dorostu. Výsledky letošního ročníku byly stejně jako před rokem znovu velmi těsné. K novému vítězi se tentokrát přiklonilo sedm trenérů z celkově patnácti hlasujících.

Opora mladšího dorostu získala jen o dva hlasy víc než druhý Jan Mišner, kapitán mužů, jenž na titul pro nejužitečnějšího hráče útočil už podruhé v řadě. Dva hlasy dostal dorostenecký zadák Ivan Lytvynov, jeden pak útočník staršího dorostu Dominik Danov a pětičlennou nominaci doplnil Tadeáš Pinkas, centr mladšího dorostu. 

Pařík, člen širší reprezentace do 16 let, přebírá žezlo po bývalém Letci Matěji Chalupovi. Také jeho jméno bude vyryto na podstavci hlavní klubové trofeje LETEC SEZONY. Tu ovšem převezme až na začátku letních prázdnin, během června je totiž vystavena v Síni slávy českého hokeje na Harfě. Pro Paříka je připravena i hodnotná hokejová cena dle vlastního výběru od vedení letňanského klubu.

O svém favoritovi jste měli možnost hlasovat i ve veřejné anketě na klubovém webu. Polovinu celkových hlasů v ní dostal Dominik Danov, ale vítěze určují trenérští zástupci jednotlivých kategorií. Dobrovolné hlasovací právo přitom mají pouze ti, kteří v klubu absolvovali celou uplynulou sezonu, v Letňanech na různých funkcích působí alespoň dva roky nebo mají za sebou pestrou hráčskou kariéru. 

Zde jsou hlasy jednotlivých trenérů a důvody, proč volili právě svého favorita:

Martin Kotyra
LUKÁŠ PAŘÍK. "Na svůj věk je vyspělý nejen herním projevem, ale i chováním. Když se oblékne do výstroje, je vidět, jak ho hokej baví a jen stěží mu dáte gól. Zato když si výstroj sundá, je z něj pohodový kluk, vhodný do party, který nezkazí žádnou srandu. Také na něm oceňuji, jak se snaží už v tak mladém věku pomáhat malým brankářům. Děti ho mají rády a naslouchají mu, což mu ještě znásobuje radost do hokeje."

Martin Uldrich
JAN MIŠNER. "Myslím si, že svým přístupem a nasazením - a to jak v roli hráče, tak v roli trenéra - odvádí pro klub opravdu skvělou práci. Původně jsem předpokládal, že budu hlasovat pro nějakého talentovaného hráče s možností větší budoucností, ale Mišák během minulé sezony znovu ohromně pracoval a byl mimořádně velkým přínosem i pro áčko, které opět došlo daleko. Podle mě by si tu trofej zasloužil letos nejvíc."

Jiří Černoch
LUKÁŠ PAŘÍK. "Dominik Danov znamená pro svůj tým hodně, Ivan Lytvynov byl taky důležitou postavou. Ale já se přikláním k němu i proto, že ho znám opravdu velmi dobře a vím, jak na sobě ohromně maká. Za celou sezonu měl navíc stabilní formu bez jakýchkoliv výkyvů, nepotkala ho žádná krize. A ještě jedna věc - drží v sobě velkou tréninkovou morálku a cílevědomost. Pro trenéra je radost s takovým klukem pracovat."

Marek Horáček
JAN MIŠNER. "Určitě si to zaslouží i jiní, ale já volím jeho. V Letňanech hraje Krajský přebor, ale stejně na sobě neskutečně maká. A taky dýchá pro svůj tým. Vidím to zblízka - vše zařizuje, stará se o chod mužstva a jako kapitánovi se mu ho povedlo dotáhnout až do kvalifikace, kde tak trochu pobláznil Letňany. Za ty čtyři roky ušel i on velký kus cesty, stal se z něj komplexnější hráč a kolikrát ve prospěch týmu upozadil sebe." 

Jan Zlatohlávek
LUKÁŠ PAŘÍK. "Těžké rozhodování jako každý rok, ale svůj výběr jsem zúžil na jeho a Dominika Danova. Oba byli podle mě MVP svých výběrů. Je složité volit mezi záchranou extraligy a historickým postupem do play-off, nakonec jsem se těsně přiklonil k Lukášovi, na jehož postu je každá chyba víc vidět. V prvních dvou ročnících vítězili útočníci staršího dorostu, a tak je čas na změnu. Navíc Lukáš se jako jediný z nominovaných dokázal prosadit do národního týmu a pevně věřím, že bude základním kamenem nově se rodící šestnáctky."

Tomáš Blažek
IVAN LYTVYNOV.
 "V roli klíčového obránce podával po celou sezonu velmi konzistentní výkony a co je ještě obdivuhodnější - neměl žádný problém s přechodem z mladšího dorostu do staršího. V mladším byl jedním z těch, kteří tým pravidelně táhli, ve starším odvedl možná víc práce, než se od něj původně očekávalo. Navíc z něj bylo cítit, jak velkou chuť do hokeje má. Snažil se odehrát co nejvíc utkání za oba mančafty."

Lucie Arazimová
JAN MIŠNER. "V této nominaci se objevuje podruhé za sebou, už to je celkem obdivuhodné. A podle mě si tu trofej zaslouží. Už jen za vytrvalost a každoroční snahu o ni bojovat a získat ji."

Jiří Vrba
DOMINIK DANOV. "V posledních letech má vyrovnané výkony, a ať hrál za jakoukoliv kategorii, vždycky patřil k nejdůležitějším hráčům. Jeho mužstvo se o něj vždy mohlo opřít. Je na něj spolehnutí, nikdy vyloženě nezklamal. Oceňuji na něm taky to, že i když se mu sezona povedla na výbornou, nemá zaječí úmysly."

Milan Hluchý
LUKÁŠ PAŘÍK. "Snažil jsem se ho nějaký čas sledovat a všiml jsem si, že k tréninku přistupuje nesmírně zodpovědně. To mě zaujalo. Je na něm vidět chuť se zlepšovat, což je v tomhle věku velmi důležité."

Zbyněk Zavadil
IVAN LYTVYNOV. "V českém mládežnickém hokeji je obecně nedostatek moderních obránců, většinou nejsou tvořiví a jen se snaží vyhazovat kotouče. Tohle je ale zcela jiný případ. Sleduju toho kluka už delší dobu a dávám mu velkou perspektivu do budoucna, protože je technicky vybavený, tvořivý, umí podpořit útok, věří si. Nehrál velmi dobře jen v mladším dorostu, ale i v tom starším. A navíc - hodně na sobě pracuje a to se mi líbí."

Jiří Nikl
LUKÁŠ PAŘÍK.
 "Ty kluky jsem sledoval a on za mladší dorost chytal výborně. To i díky němu tým nasbíral spoustu bodů, které by bez něj jeho spoluhráči prostě neudělali. Já Lukáše už nějakou dobu znám, vím, že je to moc hodný kluk, velmi poctivý a bezproblémový. Bylo by spravedlivé, kdyby tuto cenu získal on."

Jan Doutnáč
JAN MIŠNER. "Znám ho ze všech nejlíp, ale především na něm oceňuji to, co hokeji dává. Kluci v áčku už mají svůj zenit za sebou, jako hráči už se tímhle živit nebudou. I přesto se nesmírně obětuje, ačkoliv ví, že žádnou velkou kariéru nezažije. O jeho přínosu na ledě nemluvě. Celkově si zaslouží velké uznání."

Martin Rousek
LUKÁŠ PAŘÍK. "Rozhodoval jsem se mezi ním a Dominikem Danovem a nakonec u mě rozhodla jeho vyrovnanost výkonů. On měl celou sezonu skvělou, nikdy nedostával moc gólů a i proto dovedl mladší dorost do play-off, zatímco Dominik se začal naplno rozjíždět až v průběhu prosince. Předchozí dva roky ovládli anketu útočníci, ale tohle pro mě roli příliš nehrálo. Lukáš byl totiž letos opravdu výrazný."

Milan Antoš
JAN MIŠNER. "Především proto, že pro Letňany dýchá. Je duší, která vzchopila áčko, a to nejen svým umem na ledě, ale i tím, jak pro tým žije a jak se obětuje mimo led. Pro každý klub je důležité mít někoho, kdo se snaží dělat něco, co tu organizaci pozvedne dál. A on je přesně ten případ. Pokud je možnost ho ocenit, mělo by se to stát. S úctou ke všem ostatním nevidím nikoho, kdo by si to za minulou sezonu zasloužil víc."

Ladislav Kadaně
LUKÁŠ PAŘÍK. "Zblízka ho pozoruji už tři nebo čtyři roky a dobře vím, že tvrdě nepracoval pouze letos. Jeho poctivost na trénincích i v zápasech je dlouhodobá, předváděl ji už v žákovských kategoriích. Tahle sezona se mu ale náramně povedla, což potvrzuje i fakt, že si otevírá dveře do reprezentační šestnáctky. Obdiv."


VÝSLEDKY VEŘEJNÉ ANKETY

  • Dominik Danov - 50 % hlasů
  • Lukáš Pařík - 31 % hlasů
  • Tadeáš Pinkas - 11 % hlasů
  • Ivan Lytvynov - 4 % hlasů
  • Jan Mišner - 3 % hlasů

VÝSLEDKY TRENÉRSKÉ ANKETY

  • Lukáš Pařík - 7 hlasů
  • Jan Mišner - 5 hlasů
  • Ivan Lytvynov - 2 hlasy
  • Dominik Danov - 1 hlas
  • Tadeáš Pinkas - 0 hlasů

Čtěte také

Podcast hokej zblízka