Nejdřív skalp lídra, pak i triumf v Litoměřicích
pondělí 29. února 2016

Juniorka otočila ztracený zápas. Teď si drží parádní sérii

Už v osmi zápasech po sobě bodovali letňanští junioři. Za poslední měsíc dokázali sedmkrát zvítězit a utrpěli jen jedinou porážku v samostatných nájezdech. Do těch v pátek dotáhli i tuhou bitvu s ústeckým lídrem, proti kterému předvedli vskutku parádní obrat. Vítězství 5:4 totiž zachránili i přesto, že prohrávali o čtyři branky. V neděli pak korunovali úspěšný víkend vysokou výhrou 5:1 v Litoměřicích.

V první lize už se jen dohrává sezona a týmy v podstatě nemají o co hrát. Škoda. Letňanské juniorce by přinejmenším slušelo celorepublikové play-off. Ve skupině Západ se vyhřívá na druhé pozici hned za Ústím nad Labem.

Severočeského soka Letci v pátek dokázali poprvé v letošním ročníku porazit. Konečně.

"Začali jsme docela aktivně, ale pak jsme dostali dva góly, což nás najednou úplně rozložilo," všiml si Jan Mišner, asistent trenéra. Za stavu 0:4 byl jeho tým na odpis. Jenže pak Letci dvakrát skórovali a tým to nakoplo. "Kluci se hnali dopředu a za svou aktivitu byli odměněni."

Ústí je opravdu nejtěžší soupeř v celé lize a ne náhodou soutěž s předstihem vyhrálo. "Mají tam šikovné hráče. Ale jako každý jsou i oni k poražení, což jsme si minulý týden dokázali," dodal Mišner.

V Litoměřicích jeho svěřenci od začátku dirigovali tempo hry a ve druhé třetině navýšili hubené vedení z té první. "Zvládli jsme oslabení a v závěru jsme sami dostali nabídnuté přesilovky. Kluci pak už ke konci spíš blbli."

Mišnera mrzel jen obdržený gól ke konci, a to hlavně kvůli brankáři Tomáši Vlasovi. "Svým věkem ještě nepatří do juniorky, ale předvedl výborné zákroky a zasloužil si nulu," pochválil gólmana, jenž odchytal i polovinu pátečního duelu. V neděli přitom začít v brance neměl, jenže Milan Jandera se při rozcvičce zranil. "Ale zvládl to na jedničku," dodal asistent kouče.

I jeho těší série osmi zápasů, kdy junioři bodovali. "Jsem rád za všechny hráče, že se jim daří, protože si to zaslouží. Samozřejmě z toho máme radost i já s Milanem Antošem." 

Teď je cíl jediný: důstojně se rozloučit s letošní sezonou. Letce totiž o následujícím víkendu čekají poslední dva zápasy s kladenskou PZ a Klatovy, a pro ty nejstarší to bude zároveň i rozlučka s týmem. 

"Chceme se rozloučit důstojně, už kvůli klukům, kteří tu skončí. Pézetce navíc máme co vracet," připomněl Mišner poslední porážku 2:7. I podzimní zápas v Klatovech Pražané prohráli vysoko 5:13 a domácí výhra pak byla zkontumována ve prospěch soupeře.

Snad tentokrát bude pomsta sladká.

HC Letci - Ústí nad Labem 5:4sn (0:2, 2:2, 2:0 - 0:0)
Branky domácích: Kazda, Honetschläger, Urban, Husák, rozh. nájezd Urban. Asistence: Kučera, Novotný.

Litoměřice - HC Letci 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Branky hostů: Neuman, Honetschläger, Špičan, Major, Pražienka. Asistence: Urban 2, Dyrynk 2, Neuman, Pavičević.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka