Letci už jsou znovu jen dva body od postupu
neděle 21. února 2016

Výhra v Ústí přiblížila mladší dorost na dostřel play-off

Bude to nejspíš boj až do posledního kola. Mladší dorost totiž znovu výrazně oživil šanci na postup do play-off. Historicky první účasti ve vyřazovací fázi extraligy jsou teď Letci vzdáleni na dva body, protože vyhráli 3:0 v Ústí nad Labem a připsali si tak čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů. Ten nejdůležitější je nejspíš čeká už tento čtvrtek, kdy na svém ledě přivítají silný Chomutov.

Do konce nadstavby totiž zbývají poslední čtyři utkání a Letci, chtějí-li si udržet naději, by už neměli ve skupině C zaváhat. Potřebují totiž dotáhnout Vsetín, který ve čtvrtečním duelu skupiny E překvapivě zaváhal v Šumperku a dovolil tak Letňany stáhnout na dva body.

Právě Letci a Vsetín se přetahují o poslední volné místo zaručující play-off. Moravané jsou mu nyní o krok blíž.

Letci poslední tři kola čekají Písek, Litvínov a PZ Kladno a budou papírovým favoritem. Jenže ještě předtím odehrají nejspíš nejdůležitější bitvu s vedoucím Chomutovem, která rozhodne o postupu. V případě zaváhání a výhry Vsetína totiž bude play-off rázem mizivě daleko.

"Jestli se chceme udržet ve hře, tak už nesmíme prohrát jediné utkání," počítá trenér Tomáš Blažek. "Neříkám, že to je nemožné, ale bude to velmi těžké."

V Ústí ale mužstvo chválil, o všechny tři trefy se postarali dvougólový Tadeáš Pinkas s Dominikem Sklenářem. "Byli jsme po celý zápas lepší a tři body jsme si zasloužili. Na začátku jsme trefili tři tyčky a i Ústí mělo šance. Ale od druhé třetiny jsme to kontrolovali."

Teď už se musí jeho družina soustředit na čtvrteční duel o bytí a nebytí. 

Blažek ovšem váhu utkání hráčům zdůrazňovat nechce. "Já od nich vyžaduju a nutím je, aby hráli nadoraz po celou sezonu a snažili se vyhrát v každém zápase. Kluci musí makat každý den a až se na konci sečtou body, uvidí se, jak na tom jsme."

Ústí nad Labem - HC Letci 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Pinkas (Lytvynov, Vlček), 28. Pinkas (Lytvynov, Fleischman), 52. Sklenář (Šíba, Vlček). Rozhodčí: Hodač - Votrubec, Ševic.Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 83. Střely na branku: 27:38.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka