úterý 29. listopadu 2011

Hadamczik vynechá z nominace hráče účastníků European Trophy

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik vyšel nakonec vstříc extraligovým klubům a nenominuje hráče Českých Budějovic, Pardubic a Plzně na prosincový Channel One Cup v Chomutově a Moskvě.

"Vzhledem k překryvu termínů turnaje Euro Hockey Tour a klubové European Trophy se dnes prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král s trenérem národního týmu Aloisem Hadamczikem dohodli, že v nominaci na Channel One Cup nebudou hráči HC Mountfield, HC Plzeň 1929 ani HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Prezident svazu v této souvislosti ocenil vstřícný přístup trenéra reprezentace,"


Hadamczik po Karijala cupu chtěl hráče na další reprezentační duely podle výkonu a mezi nimi byli právě hráči z týmu, které postoupili do semifinále v Red Bull Salute, čímž vznikli dohady nad hráči těchto extraligových celků, které trvaly na tom, že své klíčové hráče neuvolní. Jednalo se především o kapitána Pardubic Petra Koukala a brankářskou jedničku Českých Budějovic Jakuba Kováře.

Stanislav Šulc jako ředitel extraligy byl povolán, aby na tuto středu dojednal schůzku, která by podobné spory vyřešila. Avšak vše se vyřešilo kladně i bez setkání všech stran.

Reprezentace

15. prosince Švédsko ( v  Chomutově )

17. - 18. 12. Finsko, Rusko ( v Moskvě )


Turnaj Redbull Salute

Začátek 16.12.

Pardubice - Salcburk

Č. Budějovice - Jokerit helsinky

Plzeň - Lulea

Čtěte také

Podcast hokej zblízka