Sérii vítězství pokazilo dodatečné potrestání
pondělí 08. února 2016

Syndrom druhých třetin. Junioři řeší dlouhodobou potíž

O čtvrté utkání v řadě natáhli sérii vítězství letňanští junioři. Po páteční výhře 4:3 na samostatné nájezdy totiž uspěli v neděli i v Mostě, který rozdrtili vysoko 10:1. I přes zmiňovanou bilanci mají ale Letci o tři body méně, protože jim byly dodatečně sebrány za neoprávněný start obránce Marka Pacovského. Klub také za tento přestupek inkasoval od vedení soutěže dvoutisícovou pokutu.

Na jednu stranu trenér Milan Antoš chválí tým za entuziasmus, na druhou ho zarážejí výkony v prostřední části zápasů. Tohle je totiž dlouhodobější problém Letců, kvůli němuž několikrát ztratili slibně vypracované vedení. 

A v pátečním duelu s Hvězdou se to stalo znovu. Junioři vedli 3:1 v úvodní části, jenže po pauze inkasovali třikrát a výsledek museli zachraňovat až do nastavení. "Přitom jsme začali dobře, byli jsme lepší, ale druhá třetina se nám vůbec nepovedla," přiznal trenér Milan Antoš.

Zároveň však dodal: "Musím ocenit, že to kluci nevzdali a chtěli za každou cenu vyhrát." 

Pravda, v Mostě to byl zcela opačný scénář, ovšem poslední tým prvoligové tabulky zdaleka nedosahuje kvalit týmů jako Letňany. Letci po bezbrankové první třetině vyhráli tu druhou 7:0 a pak už si jen pohodlně dokráčeli pro hladký triumf.

"V Mostě jsme začali špatně, ale soupeř postupně odpadl," popsal průběh utkání kouč Antoš. "Mostečtí hráli férově, ovšem spousta hráčů tam nedosahuje juniorské prvoligové úrovně," nepřeceňoval vysokou kanonádu.

Spíš se zaráží nad problémem druhých třetin. A hledá jeho důvody.

"Jako by někteří přišli na začátek utkání rozhýbaní a o přestávce u nich došlo v kabině k uspokojení. Máme už vytipované hráče, kteří s tím mají problémy a taky jsem to s nimi už probíral. Ale musejí chtít především oni sami, nebudu se rozčilovat nad někým, kdo to nechce vnímat," říká letňanský trenér.

Jinak než domluvou se to řešit nedá, protože tým po celou sezonu bojuje s úzkým kádrem. "Je škoda, když někdo vypustí třetinu, protože to může mít fatální důsledky. I proti Hvězdě jsme na to málem doplatili," připomněl Antoš. 

Vzpomínáte na utkání s Kobrou? Tam Letci přišli o šestibrankové vedení a těsnou výhru 7:6 zachraňovali až v závěru. "Hráči si to musí uvědomit. Pokud na led vyjedou laxně, může na to doplatit celé mužstvo."

Stejně jako to, že nechat se vylučovat za nedisciplinovanost se nemusí vyplatit. Což je případ beka Pacovského, který na konci ledna dostal proti Klatovům dva tresty najednou a do následného klání s Kláštercem nad Ohří už neměl nastoupit.

V obou případech Letci vyhráli, jenže přestupek si neuvědomili. A tři body jim nakonec byly za trest vzaty.

HC Letci - Hvězda Praha 5:4sn (3:1, 0:3, 1:0)
Branky domácích: Honetschläger 2, Pražienka, Poljanyčka, Neuman. Asistence: Neuman 3, Pražienka, Husák, Minář.

Most - HC Letci 1:10 (0:0, 0:7, 1:3)
Branky hostů: Poljanyčka 3, Dyrynk 2, Kučera, Urban, Pavičević, Pražienka, Honetschläger. Asistence: Dyrynk 3, Minář 2, Honetschläger 2, Pražienka 2, Kazda, Pavičević, Urban.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka