pátek 25. listopadu 2011

Předehrávku 23. kola ELSD zvládli Letci na výbornou

Netradičně již v pátek vyrazili starší dorostenci k předehrávce 23. kola ELSD a utkání zvládli na výbornou. V první třetině si vytvořili dvougólový náskok, který v průběhu druhé třetiny navýšili o tři branky. Liberec stačil pouze korigovat a utkání se dohrálo s konečným výsledkem 6:2 pro Letce. Letci si tak připsali další důležité body a budou čekat jak se k tomu v sobotu postaví jejich soupeři ve skupině střed.

Hned od první buly byla vidět chuť a nasazení obou týmů. Letci po včerejším nešťastném utkání, kdy nezvládli závěr a přišli o body v penaltách, chtěli navázat na předchozí vítěznou šňůru. Liberec si naopak včerejším vítězstvím v Pardubicích definitivně pojistil účast v play-off.

V prvních deseti minutách viděli diváci po jedné přesilové hře na každé straně, nicméně ani jeden z týmů se nedokázal v útočném pásmu pořádně usadit. Ve 13. minutě měli Letci možnost přesilové hry 5 na 3 a tentokrát už bylo v libereckém obranném pásmu pořádně horko. Po 40-ti vteřinách vypálil od modré čáry Švábík a vyražený puk vrátil za záda Sobotky letňanský Brejcha (0-1).
V 16. minutě se po krásném Ječného pasu řítil sám na libereckého brankaře Karabáček, Sobotka ale jeho záměr přečetl a Karabáčka vychytal.
Letci ale nepolevili ve svém úsilí a dál předváděli útočný hokej a hned v 17. minutě Litera po přihrávce Kaplana vymetl růžek Svobodovi branky a poslal Letce do dvougólového vedení (0-2).

Začátek druhé třetiny poznamenalo vyloučení Brejchy, který hákoval unikajícího Zachu a Liberec tak dostal výhodu přesilové hry. Liberec se usadil v útočném pásmu, nicméně překonat Švihálka se mu nepodařilo. Naopak hned po návratu z trestné lavice se Brejcha zapojil do útoku a jeho křižnou přihrávku poslal z voleje mezi betony Svobody Chvátal (0-3).
Rozjeté Letňany pokračovali v tlaku a v 28. minutě zvýšil náskok na 4 branky Brejcha, když pouze zametl puk do prázdné branky po Karabáčkově přihrávce z pozabranky (0-4).
V 30. minutě završili Letci svoje útočné snažení, když Litera dnes podruhé prostřelil Svobodu a vyzval tak jeho náhradníka na liberecké střídačce aby ho vystřídal (0-5).
Po páte brance se Liberec oklepal a začal ukazovat že i on umí hrát hokej. V 33. minutě po Švábíkově vyloučení Hrníčko zužitkoval přihrávku Langhammera a snížil na (1-5).
Od tohoto okamžiku začali liberečtí doslova lítat po ledové ploše, nicméně letňanská obrana byla pozorná a všechny šance pokryl bezchybný Švihálek.

V třetí třetině Liberec hodně přitvrdil a jeho důrazná hra často zaváněla faulem, nicméně rozhodčí nechali hře volný průběh a tak se spíše než o body hrálo o to, kdo více vydrží. Tvrdý střet s Návratem nakonec odnesl hostující Nebeský, když si ho smyslu zbavený Návrat, naprosto bez zájmu o puk, našel ve středním pásmu a tak se jen těžce zvedal a byl odvezen na střídačku. Nicméně ani po tomto napadení se počet hráčů na hřišti neměnil a nadále se pokračovalo 5 na 5. Naopak se vylučovalo v 48. minutě na straně Letňan, když si Brejcha vyšlápl na jednoho z libereckých a ten se po čelním střetu jen těžce zvedal z ledu.
Během oslabení Letňan se hra poněkud zklidnila a hráči se opět soustředili na hokej. Pěknou akci předvedl domácí Zacha, nicméně Švihálek byl na místě. Svůj první hattrick mohl završit Brejcha při přesilové hře v 58. minutě, trefil ale pouze dobře vyjetého Kalfiřta.
Naopak v čase 59:26 dokázal ještě korigovat liberecký Belovič, když dorazil tvrdou střelu Návrata (2-5).
Pět vteřin před koncem se ještě v útočném pásmu dostal k puku Kaplan a pohotovou střelou vymetl růžek Kalfiřtovy branky (2-6).

Letci dnes předváděli opravdu výborný hokej. Celých 60. minut dobře bruslili a napadali, při hře bez puku obsazovali liberecké hráče. Ve čtvrtek 1.12. mají v ICE ARENĚ dalšího soupeře, zatím 5. Pardubice (ICE ARENA, 13:00).
Hned po jejich utkání nastoupí na led mladší dorostenci, kteří vyzvou České Budějovice (15:30)

VÝSLEDKY 23. KOLA ELSD

TABULKA ELSD PO 23. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka