Letci doma zdolali Klášterec nad Ohří
úterý 22. prosince 2015

Junioři končí rok vítězstvím. Honetschläger hattrickem

Výhrou proti Klášterci nad Ohří se s letošním rokem loučí junioři Letňan. Severočeského soupeře na svém ledě porazili 6:4 a napravili tak týden starou porážku s pražskou Hvězdou. Hattrickem zazářil forvard Tomáš Honetschläger, který ještě na další gól přihrál. Letci se vrátili na vítěznou vlnu a ve vyrovnané tabulce drží kontakt s předními týmy. Na střídačce ještě chyběl staronový kouč Milan Antoš.

Juniorka si v sezoně nevede špatně, ale skupina Západ je v prvoligové soutěži extrémně vyrovnaná. Suverénně si zatím počíná zatím jen neohrožený lídr z Ústí nad Labem. Zbylá místa dělí od sebe pouhých pár bodů a pořadí se každým kolem mění.

V tom 20. Letci sice prohrávali 1:3, ale ztrátu postupně dokázali mazat. V úvodu totiž doplatili i na vyloučení Marka Urbana, kterého rozhodčí poslali za faul předčasně pod sprchy.

"Jenže Klášterec přijel v jedenácti lidech a bylo vidět, jak jim rychle ubývají síly," všiml si trenér Jan Mišner. Svůj tým měl plně pod dohledem, neboť Milan Antoš, jenž byl k juniorům přesunut ze staršího dorostu, ještě chyběl.

Mišner ocenil trpělivost mužstva. "Kluci začali hrát, přidávali na obrátkách. A soupeř postupně odpadával." Před druhou pauzu jeho družina už vedla 5:4 a svůj náskok pojistila v závěrečné části. A to i přesto, že kvůli zranění Michala Neumana mužstvo muselo dohrávat ve 14 lidech. "Zasloužili jsme si vyhrát," dodal Mišner.

Juniorka má zatím v soutěži bilanci 11 vítězství a 9 porážek. Jak vstoupí do nového roku?

Necelé tři týdny volna se v období Vánoc hodí. Síly budou v sezoně ještě potřeba.

HC Letci - Klášterec nad Ohří 6:4 (2:3, 3:1, 1:0)
Branky domácích: Honetschläger 3, Husák, Major, Kazda. Asistence: Pražienka 2, Husák, Major, Honetschläger, Kučera, Hrubant M., Katriňák.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka