Oslabení Letci letos poprvé padli s Ústím
pondělí 21. prosince 2015

Mladší dorost nezvládl poslední zápas kalendářního roku

Předchozí dvě kola získali Letci dvě velmi cenná vítězství s Litvínovem a Kladnem. A když vedoucí Chomutov naopak dvakrát zaváhal, Pražané ho stáhli na rozdíl dvou bodů. Jenže poslední souboj v roce 2015 svěřenci Tomáše Blažka nezvládli, když prohráli 1:4 na ledě Ústí nad Labem. "Povedená byla z naší strany pouze závěrečná perioda, ale na to se bohužel vyhrát nedá," přiznal šéf letňanské střídačky.

Letci přitom do utkání nastupovali v roli favorita. Svého soka v sezoně již třikrát porazili a po šňůře třech vítězství v řadě hýřili sebevědomím i tentokrát. Vylepšení vzájemné bilance se však nekonalo. Severočeši skalp Letňan získali poprvé.

"Z naší strany to bylo nepovedené. Nevstoupili jsme do zápasu tak, jak bychom si přáli. To dokumentoval už průběžný stav po první třetině, kdy jsme ztráceli 0:2," řekl zklamaně kouč Blažek.

Během první přestávky musel nastat v kabině průvan, jelikož se Letci zvedli, ale pořád to ještě úplně nebylo ono. "My jsme pak postupně začali vyrovnávat hru, možná jsme i chvilkami byli lepší, ale v koncovce jsme se neprosadili," vysvětloval letňanský trenér.

Spokojený mohl být až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy jeho mužstvo začalo plnit pokyny a hrát podle představ. "Nejpovedenější byla třetí třetina, kdy jsme byli důraznější a víc se udrželi na kotouči. Tam to teprve odpovídalo našim představám. Nicméně na jednu třetinu se nedá vyhrát, to je jasné," přibližoval vývoj v poslední periodě.

S ústeckým Slovanem to byla v této sezoně první porážka. Blažek tak vyzdvihl výkon soupeře, ale zároveň upozornil na četná zranění ve svých řadách. Projevit se musela též absence Dominika Sklenáře, který vypomáhal staršímu dorostu.

Všechno dohromady bylo hodně znát.

"My neměli tu nejsilnější sestavu. Chyběli nám Kalina, Sklenář a Nárovec, takže jsme byli trochu oslabeni. Na druhou stranu jsme mohli získat tři body. Každopádně Ústí bylo silovější a nepouštělo nás do velkých gólových šancí. To, co jsme si vytvořili, pochytal gólman," litoval Blažek.

Prohra před Vánocemi jistě netěší. Tím spíš, když Chomutov vysoko zvítězil, a vytvořil si momentálně pětibodový náskok. I tak mají Letci ještě čas a mnoho příležitostí zabojovat o play-off.

Ústí nad Labem - HC Letci 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Štěpánek, 12. Gottfried (Štochl, Mareš), 24. Gottfried (Čermák, Batryn), 57. Čermák (Batryn) - 42. Lytvynov (Pinkas). Rozhodčí: Smitka - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 222.Střely na branku: 39:29.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka